П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
8 Серпня 2020

ХМЕЛЬНИЧЧИНА У «ЗЕЛЕНІЙ» ЗОНІ

Учора в Хмельницькому відбулося чергове засідання комісії з питань ТЕБ та НС під керівництвом голови Хмельницької ОДА Дмитра Габінета. Під час засідання Дмитро Анатолійович повідомив, що відповідно до нових правил впровадження карантинних обмежень у регіонах, державною комісією з питань ТЕБ та НС сьогодні буде прийматись рішення щодо визначення рівня епідеміологічної небезпеки в тій чи іншій частині областей.

 

 

 

 

 

Нагадаємо, що за новими правилами введення карантинних обмежень, регіонам може бути присвоєно один з чотирьох «кольорових» рівнів епідеміологічної небезпеки: зелений, жовтий, помаранчевий або червоний.
Зокрема, на засіданні обласної комісії з питань ТЕБ та НС були прийняті 4 нових рішення щодо заходів запобігання поширенню на території Хмельницької області гострої респіраторної хвороби COVID-19:
  Враховуючи епідемічну ситуацію, утриматися від направлення дітей до «Українського дитячого центру «Молода гвардія»» міста Одеса, «Міжнародного дитячого центру «Артек»» м. Київ, позаміського закладу оздоровлення та відпочинку «Лісова пісня» Кам’янець-Подільського району та оздоровчо-спортивного табору «Лісотехнік» Березанського району Миколаївської області.
  Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації провести роз’яснювальну роботу та забезпечити належний контроль за організацією роботи ПМСД щодо порядку здійснення медичного нагляду за контактними особами, які знаходяться на самоізоляції.
  Головам районних державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування забезпечити широку роз’яснювальну роботу з керівниками підприємств установ та організацій щодо здійснення протиепідемічних заходів по недопущенню розповсюдження гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.
  Головному управлінню Національної поліції у Хмельницькій області спільно з управлінням патрульної поліції у Хмельницькій області та управлінням Укртрансбезпеки в області організувати проведення перевірок щодо дотримання протиепідемічних заходів при здійсненні пасажирських перевезень автомобільним та залізничним транспортом.

До речі, учора на засіданні державної комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій, нашу область залишили у «зеленій» зоні, оскільки повністю відповідає показникам для послаблення протиепідемічних заходів.

За матеріалами пресслужби Хмельницької ОДА.