Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
7 Серпня 2020

ПРЕДСТАВИЛИ «АБЕТКУ БАКОТЯНИНА»

Презентація книги відомого краєзнавця Тараса Горбняка «Абетка бакотянина» відбулася 23 липня в Староушицькій селищній бібліотеці. Організувала захід бібліотекарка Галина Власюк.

У громаді пишаються тим, що в них живе та працює Тарас Васильович – член Національної спілки краєзнавців України, провідний фахівець з екологічної освіти НПП «Подільські Товтри», голова ГО «Бакота», краєзнавець, письменник, уродженець затопленого села Бакота. Під час презентації спогадами про рідне село ділилися вихідці з Бакоти Марія Горбняк, Тамара Линюк, Ніна Олійник та Анатолій Марценківський. Про літописну Бакоту як першу столицю Дністрянського Пониззя багато історичних фактів навела вчителька історії Староушицького ліцею Оксана Литвинюк.
Юні користувачі бібліотеки прочитали присутнім вірші про рідний край, а уродженка села Бакота Людмила Гельдіашвілі та директор Староушицького Будинку культури Анатолій Тихонюк подарували всім пісню братів Гжегожевських «Бакота», яка стала її своєрідним гімном. Голова селищної ради Анатолій Тимчук подякував автору книги за його плідну працю, за збереження спогадів про поселення для нащадків. Саме завдяки Тарасу Васильовичу про Бакоту знають не лише в околицях, а й далеко за кордоном.

За матеріалами пресслужби Староушицької ОТГ.