Субота, 20 Квітня 2024 р.
14 Серпня 2020

У ГРОМАДАХ РАЙОНУ

ОТГ Кам’янеччини свої інформаційні ресурси перетворили на дошки привітань, що не може не тішити іменинників. Але водночас там з’являється й інша інформація, присвячена подіям у селах громад.

СВЯТКУВАЛИ В УМОВАХ КАРАНТИНУ

9 серпня в с.Слобідка-Кульчієвецька відзначали храмове свято на честь великомученика і цілителя Пантелеймона. Святкували 231-й рік з дня заснування села. Вперше довелося празникувати в умовах пандемії та запровадження карантинних заходів. Саме тому з нагоди свята села, за дорученням сільського голови Руслана НЕСТЕРОВА та виконавчого комітету, представники сільської ради привітали жителів села цінними подарунками та вітальними листівками. Особливу увагу приділили ветеранам, старожилам, які сумлінною працею, служінням державі та громаді здобули право на безмежну пошану і вдячність.

ЗОСЕРЕДИЛИСЯ НА ТУРИСТАХ І ДОРОГАХ

Перша зупинка грін-поінт на Хмельниччині розташована в Староушицькій ОТГ. Недавно в с.Грушка спорудили перший пункт для відпочинку туристів. Виглядає він як дерев’яна альтанка з дахом, усередині є столик і лавки. Поруч – велопарковка та інформаційний стенд з описом туристичних цікавинок. Роботи тривають. Незабаром такі пункти облаштують і в інших місцях.
Продовжується в громаді й робота щодо покращення стану доріг. Одним із заходів є грейдерування. Проведено вирівнювання доріг на вулицях Грушевського, Кривчанській і Першого Травня смт Стара Ушиця.

ДЕРЖАВНІ ПОСЛУГИ БЛИЖЧІ У ВІДДАЛЕНІЙ ГРОМАДІ

Можливість оформити та отримати адміністративну послугу соціального характеру відтепер можна в Китайгородській ОТГ. Ця громада перша в районі та дев’ята в області підключилася до інформаційної системи «Со­ціальна громада». Для зручності жителів у сільській раді відкрито посаду спеціаліста із соціального забезпечення. Тепер не потрібно їхати до районного центру, щоб відвідати «соцзахист», адже спеціаліст Анастасія Думанська здійснює прийом заяв від громадян як для призначення всіх видів соціальних допомог та компенсаційних виплат, так і для взяття пільговика на облік та призначення житлової субсидії (загалом близько 70 послуг). Ось деякі з них: допомога сім’ям із дітьми, малозабезпеченим сім’ям, особам з інвалідністю, дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, на поховання, на дітей, які виховуються в багатодітних сім’ях, військово­службовцям, звільненим зі строкової служби, пільги на придбання пічного палива і скрапленого газу, субсидія для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг.
Також розпочала прийом громадян державна реєст­раторка сільради Наталія Распаркіна, яка здійснює адмінпослуги у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно. Запрошуємо жителів ради щоп’ятниці в приміщенні сільської ради (графік прийому може змінюватися в залежності від навантаження) здійснити такі операції: державна реєстрація права власності на нерухоме майно; державна реєстрація іншого (відмінного від права власності) речового права на нерухоме майно; державна реєстрація обтяжень речових прав на нерухоме майно; взяття на облік безхазяйного нерухомого майна; внесення змін до записів Державного реєст­ру речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень; заборона вчинення реєстраційних дій; скасування за­пису Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, скасування державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, скасування рішення державного реєстратора (за рішенням суду); надання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

За матеріалами пресслужб ОТГ району.