Четвер, 25 Квітня 2024 р.
28 Серпня 2020

ГАЗУ СКЛАЛИ ЦІНУ

– Уже й серпень добігає до кінця, а я так і не знаю, який визначили тариф на блакитне паливо. Чув у новинах, що газ тепер став товаром, і за нього ми платитимемо майже так, як у Європі. То чи відома вже ціна на газ? – із таким запитанням до редакції зателефонував пенсіонер Валерій Борисович.

По коментар ми звернулися до пресслужби ТОВ «Хмельницькгаз Збут», які надали таку відповідь:

– Ціна на природний газ для побутових клієнтів ТОВ «Хмельницькгаз Збут» у серпні становить 4,4999 грн за куб. м. Зростання пов’язано з тим, що наближається опалювальний сезон, і ціни на європейських ринках також традиційно підвищуються в цей період. Сезонне зростання цін зазвичай починається в серпні-вересні, а після завершення опалювального сезону – знижується. Після скасування спеціальних обов’язків держави із забезпечення українців блакитним паливом за регульованою ціною торгова націнка ТОВ «Хмельницькгаз Збут» у серпневій платіжці не перевищуватиме 2,84%, тобто 12 копійок (з ПДВ) за 1 кубометр. Націнка постачальника необхідна для підтримки онлайн-сервісів, друку і доставки квитанцій, оплати банківських комісій та виплат заробітної плати працівникам компанії, – йдеться у поясненні.

А щоб зекономити, «Хмельницьк­газ Збут» радить споживачам долу­читися до акції «Твоя енергонезалежність» і закупити потрібний запас газу на зиму за акційною літньою ціною – 4,49 грн за куб. м.