П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
11 Вересня 2020

ДЕРЖАВА ДАЛА МІЛЬЙОНИ НА ДОРОГИ І ЦНАП

Новини з ОТГ Кам’янець-Подільського району так і сиплять позитивом: ремонти доріг, нові інфраструктурні об’єкти, об’єднання селян заради благородних справ. Залишається лише вірити, що ці ініціативи довго і максимально якісно послужать селянам.

ЦНАП БУДЕ І В СТАРІЙ УШИЦІ

Об’єднані тергромади роблять усе можливе, аби якомога більше послуг надавати мешканцям на місцях. Не виняток – Староушицька ОТГ, де завершуються роботи з реконструкції частини будівлі селищної ради під ЦНАП. Ще у серпні 2019 р. цю громаду за результатами конкурсу було відібрано для участі в Програмі ULEAD з Європою (напрямок – покращення якості надання адмін­послуг для населення). Програма передбачає надання матеріальної підтримки громадам, а саме: меблі, офісне обладнання та техніка, програмне забезпечення. А також допомогу в створенні ЦНАП, проведення навчання персоналу, підвищення обізнаності та участі громадян, навчальні візити та обмін досвідом.
У свою чергу Староушицька селищна рада зобов’язалася провести реконструкцію приміщення. Для цього в лютому за кошти селищного бюджету було виготовлено проєктну документацію на реконструкцію та проведено її експертизу. Вартість робіт склала 36 тис. 450 грн. Оскільки власних коштів у сумі 1 млн 224 тис. 975 грн на проведення реконструкції приміщення в селищному бюджеті не було, то вирішили просити в держави. Проєкт було погоджено Міністерством розвитку громад і територій та ухвалено рішення про виділення Староушицькій селищній раді субвенції з Держбюджету на соціально-економічний розвиток у відповідній сумі.

ПОПРАЦЮВАЛИ НА КОРИСТЬ ГРОМАДІ

Неодноразово керівництво Слобідсько-Кульчіє­вецької сільради зверталося до Хмельницької ОДА щодо виділення коштів на проведення кап­ремонту доріг центральної садиби ОТГ. І нарешті з Держбюджету виділили кошти в загальній сумі 1 млн 594 тис. 588 грн.
7 вересня розпочато капітальний ремонт час­тини вулиці Шевченка в селі Слобідка-Кульчієвецька. Задля такої справи об’єдналися мешканці села Оленівка, що входить до Слобідсько-­Кульчієвецької ОТГ. При огляді повітряних ліній електропередач, які розміщені на території села, були виявлені порушення, що заважають нормальній роботі електромережі. Для уникнення аварійних ситуацій, падіння дерев на лінії та обривів дротів електромереж, особливо в часи негоди, депутат сільської ради Євгенія Пахолюк спільно із жителями Оленівки провели обрізання гілок, що були в охоронній зоні ліній електропередач. Сільський голова Руслан Нестеров висловлює особисту подяку Євгенії Пахолюк і свідомим жителям, які підтримали ініціативу й активно працювали на акції з благоустрою.

ІНСПЕКЦІЄЮ НА НОВУ ДОРОГУ

Днями заступник голови РДА Аракел МЕЖЛУ­М’ЯН і начальник відділу містобудування, архітектури, ЖКГ РДА Василь ГРИГОР’ЄВ відвідали Гуменецьку ОТГ, де оглянули недавно відремонтовану дорогу «Гуменці – ст.Нігин». Ця автодорога міс­цевого значення відремонтована в рамках про­гра­ми «Велике будівництво». Поточний середній ре­монт було виконано на ділянці протяжністю 3,7 км на загальну суму 16 млн 530 тис. 466 грн. Роботи виконувало підрядне підприємство ПП ВКФ «Буд­монтажсервіс» (директор Олександр Заєць).

За матеріалами пресслужб ОТГ і РДА.