Четвер, 28 Березня 2024 р.
16 Вересня 2020

ТАНДЕМ ВИКЛАДАЧІВ І ПОЛІЦІЇ

Викладачі Подільського державного аграрно-технічного університету проходили стажування на базі кінологічного центру ГУНП в Хмельницькій області. 15 вересня сертифікати про успішне закінчення стажування науковцям вручили заступник начальника ГУ Нацполіції Андрій ЧАЙКОВСЬКИЙ та начальник кінологічного центру Олексій ДЯК.

Серед практичних знань і навичок, які викладачі здобули під час стажування, – основи зоопсихології, вища нервова діяльність собак, племінна робота, основи собаківництва тощо.

– Ми раді, що саме на базі Подільського державного аграрно-технічного університету відкрилась така кафедра, — зазначив Андрій Едуардович, звертаючись до науковців. — Дякуємо вам за співпрацю. Сподіваюсь, вона буде довготривалою і плідною. Адже роль кінології в діяльності поліції важко переоцінити. До прикладу, в Хмельницькій області службові собаки з початку року допомогли розкрити близько 400 злочинів.

Нагадаємо, торік на базі ПДАТУ відкрили першу та єдину в країні кафедру гігієни тварин та ветеринарного забезпечення Кінологічної служби Національної поліції України. Тут готуватимуть фахівців-кінологів для правоохоронних органів.

За матеріалами ГУ Нацполіції в Хмельницькій області.