П'ятница, 29 Березня 2024 р.
18 Вересня 2020

МІНІМАЙДАНЧИК ДЛЯ МАКСІПЕРЕМОГ

Слова вдячності, емоції радості, віра лише в найкраще панували 15 вересня в Подільському спе­ціально-реабілітаційному соціально-економічному коледжі. Адже цього дня з дотриманням карантинних вимог відбулось урочисте відкриття на території закладу новоствореного спортивного мінімайданчика для занять із волейболу та футболу.

Студенти матимуть можливість більше занять із фізкультури проводити на свіжому повітрі. Але лише уроками не обійдеться, адже спорт тут люблять, тому так активно зосередилися на облаштуванні затишного місця для фізичного розвитку дітей. На відкритті були присутні студенти, працівники коледжу та гості.
З вітальним словом звернувся ди­ректор коледжу Мар’ян ТРІПАК, який привітав усіх з успішним втіленням молодіжного проєкту та подякував усім меценатам і працівникам ко­леджу за допомогу в його реалізації.
А допомагав у цьому міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ, спонсор із США Роберт ХЕЙ, працівники навчального закладу.
А ще Мар’ян Миколайович, який, до речі, також матеріально допоміг втіленню проєкту, виконав приємну місію – привітав Діану ЧАПЛІНЦЕВУ з бронзовою перемогою у чемпіонаті України з легкої атлетики (інваспорт) і вручив нагороду. Після урочистос­тей відбувся дружній турнір команд студентів та викладачів.
Чому ця подія стала настільки знаковою, і чому так вболівали за майданчик? «Подолянин» запитав про це в директора коледжу Мар’яна Тріпака. Виявляється, тут 49 років не було відкритого майданчика для занять спортом.
– Усі ці роки ми просилися проводити свої заняття з фізкультури на стадіон до сусідів – у НВК №3, але далі так тривати не могло, тому, доклавши мак­симум зусиль, зробили такий необхідний проєкт, – каже Мар’ян Миколайович. – Я вже мовчу про те, що ще п’ять років тому в нашому навчальному закладі не було навіть повноцінного спорт­залу.
На щастя, вже маємо і спортзал, і пандуси, і мінімайданчик. За тиждень-­два плануємо ще одне відкриття – стадіон для візочників. Вправлятимуться вони там у грі бочче, яка відноситься до параолімпійських видів спорту. У нас навчаються чотири десятки таких студентів з усієї України, тому потенціал для Олімпіади маємо серйозний.