Вівторок, 16 Квітня 2024 р.
25 Вересня 2020

КАРАНТИН ЗБИВ ГРАФІК ПЕРЕВЕЗЕНЬ

– Поясніть, чому в нашому місті маршрутки їздять лише до сьомої вечора. Я працюю до 20.00 у місті, а проживаю в мікрорайоні Жовтневому. За українські зарплати на таксі не наїздиш­ся, то як добиратися додому? Тим па­че, що осінь надворі, й швидше темнітиме. Чому влада не подбає, аби бодай раз на годину – о восьмій, дев’ятій і десятій вечора – пустити на рейс по одній маршрутці? Хіба це так складно зробити, адже не я одна працюю до вечора і не маю на чому доїжджати додому, – зателефонувавши до редакції, запитала кам’янчанка Оксана Михайлівна.

По коментар ми звернулися до начальника відділу доріг і пасажирських перевезень Сергія ДЕРГУНОВА. Виявляється, що така ситуація виникла через карантинні обмеження.

– У нас карантин – наразі «помаранчева» зона, і примусити перевізників працювати ми не можемо. Деякі водії теж захворіли, деякі покинули цей бізнес і виїхали за кордон. Ми щодня просимо, аби водії виїжджали на маршрути і перевозили людей. Офіційно вони працюють з 6.30 до 19.00, щоправда, за деякими напрямками перевезення здійснюються до 20.00. Доки карантин не завершиться, нічого не можемо вдія­ти. Адже водії також перебувають у групі ризику, як і лікарі. Крім того, вони відмовляються від перевезень у пізній час ще й тому, що не назбирується достатня кількість пасажирів. А їздити у збиток ніхто не хоче.
Також до нашого відділу надходять скарги від містян, які обурюються через те, що водії відмовляються брати пасажирів. Річ у тому, що вони не можуть взяти більше людей, аніж кількість місць у транспортному засобі. Штрафи чималі – 17 тисяч гривень на водія. У нас уже є гіркий досвід, коли оштрафували водія на таку солідну суму. Тому просимо кам’янчан із розумінням поставитися до ситуації, що виникла. Сподіваємося, що після завершення карантину проблеми вдасться владнати.