П'ятница, 29 Березня 2024 р.
25 Вересня 2020

УПЕРШЕ ДИРЕКТОР ШКОЛИ ЗА КОНКУРСОМ

У місті 23 вересня вперше відбувся конкурс, на якому обирали директора ЗОШ №15.

Перемогла Олена ЧЕРНЕЦЬ, яка до цього обіймала посаду директора 11-ї школи. Разом із нею на це місце претендувала заступниця директора з на­вчальної роботи ЗОШ №15 Оксана ЧИЖЕВСЬКА.
Щоправда, після проголошення результатів конкурсу соцмережі вибухнули обуреними дописами. Найбільше кам’янчан зачепило за живе те, що ніхто не взяв до уваги думок і бажань педагогів та батьків 15 школи, які у кріслі директора хотіли бачити Оксану Михайлівну. Тому в більшості користувачів виникли сумніви щодо прозорості конкурсу.

Прокоментувати ситуацію ми попросили голову конкурсної комісії, заступника міського голови Василя СУКАЧА:

– До складу комісії, що нараховувала 10 осіб, увійшли депутат міськради, голова профільної комісії Василь Кобильник, представники міськуправління освіти і науки, зокрема його начальник Сер­гій Мельник, директори двох інших місцевих шкіл, а також освітяни та батьки ЗОШ №15. Конкурс складався з трьох частин і тривав 8 годин. Претендентки складали тестові й ситуаційні зав­дання, а також презентували власне бачення розвитку школи й освіти загалом. Відповіді були закодованими, тому під час перевірки ніхто не знав, кому ставить бали. За результа­тами письмових завдань, Олена Вікторівна набрала більше балів. Також одноголосно комісія підтримала її кандидатуру на посаду директора 15 школи.
Спостерігала за конкурсом представниця ГО «Батьківська Рада Кам’янця-Подільського». Зрозуміло, що після проголошення результатів є незадоволені. До нас надходило звернення від педагогів і батьків школи, в якому висловили бажання, аби директоркою була Оксана Чижевська. Але не я призначаю людину на цю посаду. Є комісія, яка визначає переможця за набраними балами.
Надалі на конкурсній основі обиратиметься директор 11 школи.