Четвер, 28 Березня 2024 р.
25 Вересня 2020

ПРО ПОШТУ, ДОРОГУ І ВСЕСВІТНЮ АКЦІЮ

У селах нашого району знову було гаряче, адже місцеві мешканці облагороджували свої населені пункти в рамках Всесвітнього дня прибирання, відзначали храмові свята, раділи відкриттю поштових відділень, а також відремонтованим дорогам.

НА СЕЛЯН ЧЕКАЄ ДЕРЖАВНИЙ РЕЄСТРАТОР

Жванецька ОТГ наголошує своїм мешканцям, що до їхніх послуг у громаді працює державний реєстратор речових прав на нерухоме майно – Ніна Ровна, яка працює за таким графіком: понеділок-четвер, 8.00-17.15 (обідня перерва: 12.00-13.00) в м.Кам’янці-Подільському, вул.Троїцька, 2, Центр надання адміністративних послуг Кам’янець-Подільської РДА; п’ятниця, 8.00-12.00, у с.Жванець, приміщення Жванецької сільської ради, каб.1.

СКРЕАТИВИЛИ НА ПЕРЕМОГУ

Торік фахівці Староушицької ОТГ взяли участь у програмі «Успішні локальні громади – 2019». Проєкт громади «Створення умов для розвитку сільського «зеленого» туризму в Староушицькій громаді» отримав пе­ремогу та фінансування 25 тис. грн. Завдяки підтримці партнерів із Хмельницького регіонального офісу ULEAD, проєкт успішно реалізували. Було розроблено зелений маршрут Староушицької ОТГ – Легенди Пониззя. Також виготовили 6 стендів із туристичною мапою, де визначено 8 основних туроб’єктів громади та надано їх короткий опис. Видрукувано тисячу примірників інформаційних буклетів.
Серед інших новин громади – капремонт приміщення поштового відділення в смт Стара Ушиця, де також з’явилися нові меблі, які відповідають операційним завданням. Ще раніше керівництво громади та Хмельницької філії Укрпошти погодили спільну роботу для забезпечення комфортних умов працівникам відділення. Капремонт приміщення було виконано за рахунок спонсорських коштів ТОВ «Агро-Еко-Граунд». Це відділення працюватиме за подовженим робочим графіком (9.00-18.00, обідня перерва: 13.00-14.00).
А в Крушанівці запрацювало відділення Нової пошти. Відправляти посилки охочі можуть за адресою: Цент­ральна, 8.

ВРАЖАЮТЬ НЕ ЛИШЕ ЧИСТОТОЮ

Гуменецька ОТГ, як завжди, відзначилася любов’ю до відтворення народних традицій, а також укотре довела, що села цієї громади найчистіші в районі. Практично всі приєдналися до Всеукраїнської акції – Все­світній день прибирання.
А відділ освіти, культури, спорту і туризму Гуменецької сільради провів конкурс народних звичаїв та обрядів «Стелися, барвінку!». На переможців чекає обласний огляд-конкурс. Перше місце здобули Супрунковецький СБК, Залісянсько Другий СБК і Гуменецький СБК. Друге – Великозаліський СБК, третє – Малозаліський СК.

ТАКИ ДОЧЕКАЛИСЯ РЕМОНТУ?

Днями голова Кам’янець-Подільської РДА Анатолій БЕРНАШЕВСЬКИЙ відвідав Китайгородську ОТГ, де огля­нув відремонтований відрізок дороги «Дерев’я­не – Калачківці» та ознайомився з ходом робіт на вулиці Центральній у с.Китайгород. Роботи виконуються в рамках Програми «Велике будівництво».
На відрізку дороги «Дерев’яне – Калачківці» протяжністю 815 м, що веде від Вихватнівців до Дерев’яного, був виконаний поточний середній ремонт. Вартість – 4 млн 761 тис. 610 грн. Кошти виділено з Держбю­-джету.
На стадії завершення капремонт 380 м вулиці Цент­ральної. Вартість робіт – 1 млн 228 тис. грн.
Замовником робіт в обох випадках є Служба автомобільних доріг у Хмельницькій області. Підрядною організацією виступає ПП ВКФ «Будмонтажсервіс». Корис­туючись нагодою, Анатолій Бернашевський також оглянув адмінприміщення громади та Будинок культури, де наразі ще тривають зовнішні ремонтні роботи, Китайгородський НВК та дошкільний навчальний заклад «Світлячок».

За матеріалами пресслужб ОТГ та РДА.