Субота, 20 Квітня 2024 р.
16 Жовтня 2020

ПОПЕРЕДНЯ ВИЯВИЛАСЯ НЕ ОСТАННЬОЮ

Депутатам Кам’янець-Подільської міської ради VII скликання все-таки довелося попрацювати ще. Задекларована як остання сесія, що відбулася 6 жовт­ня, крапку в роботі нинішнього депкорпусу не поставила. 13 жовтня вони зібралися на позачергове засідання, аби вирішити нагальні потреби міста.

Насамперед вони пов’язані з панде­мією, викликаною коронавірусом. За два тижні міський бюджет на це спрямував майже мільйон: більше як пів мільйона гривень – на попередньому засіданні, а 400 тис. грн – цього разу.
На місцеві бюджети держава скинула і безпеку під час проведення виборів, тому хочеш – не хочеш, а 150 тис. грн депутати виділили на придбання для виборчих дільниць засобів захисту.
Ще на понад 2 мільйони було два претенденти – управління охорони здоров’я вважало, що це мало би бути придбання апарату для ПЛР-тестування, але гроші пішли в КП «Міськтепловоденергія» для забезпечення початку опалювального сезону.
За словами міського голови Михайла СІМАШКЕВИЧА, хто не робить в області наперед аналогічних проплат, від газо­пос­тачання просто вже відключені.
Сесія схвалила доручення про створення робочої групи з підготовки звернення до вищих органів влади щодо відміни постанови НКРЕКП про абонплату за транспортування газу. Лише наша «Міськтепловоденергія» мусить платити за це 2 мільйони на місяць.
Щодо закупівлі обладнання для ПЛР-­діагностики, то мер висловився так:

– Особисто я тільки за придбання цієї установки, на яку потрібно близько 2,5 млн грн. Однак її обслуговування вимагатиме ще стільки ж. Тому наразі, гадаю, краще віднайдені кошти спрямувати на заробітні плати лікарям, котрі щодня зіштовхуються з вірусом.

Також управлінню охорони здоров’я доручено ретельніше попрацювати над вишукуванням резервів для придбання апарату та залучення державної підтримки.