Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
26 Жовтня 2020

ЯКЕ ЖИТТЯ У «ЧЕРВОНІЙ» ЗОНІ

Опівночі 26 жовтня Кам’янеччина вперше потрапила в «червону» зону через стрімкий ріст хворих на ковід. Відтепер два тижні ми житимемо із певними обмеженнями, які не торкнуться роботи громадського транспорту та дитсадків.

Міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ на своїй сторінці у фейсбуку оприлюднив роз’яснення щодо нового епідзонування:
«Віднині наше місто, а також Кам’янець-Подільський район і ще 100 адміністративних одиниць – у червоній зоні через ріст захворюваності на ковід. Розумію, багатьох цікавить питання щодо обмежень. Усіх хочу заспокоїти, бо громадський транспорт працюватиме, заклади громадського харчування (до 20.00), спортзали – теж.
Є три обмеження. Але вони стосуються прийому відвідувачів у закладах сфери культури, соціальних та розважальних установах».
Тобто, відсьогодні у нас не працюватимуть заклади культури, кінотеатри, розважальні заклади, заборонено відвідування за деякими винятками закладів соціальної сфери та реабілітації й проведення масових заходів. Із дотриманням карантину працюватиме громадський транспорт, заклади торгівлі, торговельно-розважальні центри (окрім розважальних майданчиків), заклади громадського харчування, дитячі садки.
За словами голови Хмельницької ОДА Дмитра Габінета, рішення щодо організації залізничних перевезень через населені пункти, віднесені до «червоної» зони, ухвалюватиметься окремо «Укрзалізницею».
Нагадаємо, що рішення щодо нового епідзонування Державна комісія ТЕБ і НС прийняла 23 жовтня. До територій з «червоним» рівнем епідемічної безпеки віднесли: міста Хмельницький, Кам’янець-Подільський, Нетішин, Славута та Шепетівка, а також Волочиський, Городоцький, Дунаєвецький, Кам’янець-Подільський, Красилівський, Летичівський, Старосинявський, Теофіпольський та Ярмолинецький райони.
До територій з «помаранчевим» рівнем небезпеки потрапили місто Старокостянтинів та Білогірський, Віньковецький, Деражнянський, Ізяславський, Новоушицький, Полонський, Славутський, Старокостянтинівський, Хмельницький, Чемеровецький та Шепетівський райони.