Четвер, 25 Квітня 2024 р.
23 Жовтня 2020

ПРОКУРАТУРА В ДІЇ

За результатами розгляду позовних вимог Хмельницької обласної прокуратури на користь територіальної громади витребувано приміщення та земельну ділянку, розташовані в середмісті Кам’янця-Подільського. Загальна вартість цілісного майнового комплексу складає більше як 6,4 млн грн.

Прокуратура встановила, що 2016 року Кам’янець-Подільська міська рада провела аукціон із продажу об’єкта комунальної власності – нежитлової будівлі незавер­шеного будівництва площею 210 кв. м, за результатами якого нерухомість за ціною 62 тис. грн перейшла у власність місцевої мешканки.
Виявилося, що аукціон та укладення договору купівлі-продажу нерухомого майна за результатами процедури привати­зації відбулося з порушенням вимог чинного законодавства та принципів прива­тизації.
Зокрема, органом приватизації не надано повної інформації про об’єкт і неналежно визначено початкову ціну. Так, в оголошенні про проведення аукціону з продажу будівлі не було зазначено відомостей про земельну ділянку, на якій вона розташовується, щодо можливості її придбання або набуття права користування нею. У свою чергу це суттєво знизило ціну об’єкта приватизації та позбавило Кам’янець-Подільську міську раду можливості отримати дохід у вигляді орендної плати за землю, оскільки вартість самої лише земельної ділянки – понад 6 млн грн.
Враховуючи порушення інтересів держави через ненадходження до міського бюджету значної суми коштів від неправомірного продажу вказаного комунального майна, прокуратура вжила заходів до їх захисту в судовому порядку.
Рішеннями Господарського суду Хмельницької області за позовами прокуратури договір купівлі-продажу будівлі визнано недійсним і нерухоме майно витребувано в комунальну власність.

Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури.