П'ятница, 29 Березня 2024 р.
23 Жовтня 2020

СОБОРНУ МОСТИТИМУТЬ І ПЛИТКОЮ, І БРУКІВКОЮ

Помітивши стоси нової тротуарної плитки на Соборній замість обіцяної бруківки та активні дії комунальників, кам’янчанка Людмила Іванівна не могла пройти повз нашу редакцію, не поділившись наболілим.

– На нашій вулиці зняли якісну, хорошу бруківку, мабуть, продали її за шалені гроші, натомість підсунули нам тротуарну плитку. От подивіться, яка міцна гранітна бруківка тут лежала не одне десятиріччя, вона могла б і надалі служити кам’янчанам, якби її не позривали, – каже жінка. – Тротуари міста вмощені цією плиткою, і ми щодня бачимо всі її недоліки: вона лущиться, випадає. Ми, жителі Соборної, не допустили зведення підземного торговельного центру, а ось бруківку загубили. Не можна так знущатися над людьми… Скажіть, де поділася бруківка, і чому нею не вмощують Соборну?

Директор департаменту ЖКГ Олександр БАБЧИНСЬКИЙ запевнив, що бруківка зберігається на території комунального підприємства «Міськліфт­світло» і також буде використана на Соборній:

– Роботи розпочалися 30 вересня. На першому етапі зробили зливову каналізацію. Наразі приступили до другого етапу робіт – робимо центральну частину (дорогу). Комунальники працюють над заміною старих бордюрів, які відслужили понад 50 років, розсипаються і не мають естетичного вигляду. Далі дорогу буде вмощено демонтованою бруківкою вперемішку з білою тротуарною плиткою товщиною 6 сантиметрів. Конкурс виграло ПП «Будкомплект», яке тривалий час займається плиткою і дає гарантію на понад 10 років. Ця плитка вже не один рік служить місту на інших локаціях, не боїться ані морозів, ані солі, ані сонця. Тому побоювання щодо якості зайві.

Вартість двох етапів робіт – 1 млн 354 тис. грн. На третій етап запланований ремонт тротуарів, – прокоментував Олександр Васильович.