Четвер, 25 Квітня 2024 р.
30 Жовтня 2020

ВІДКРИЛИ РУХ НА ОБ’ЇЗНІЙ ДУНАЇВЦІВ

Відтепер для руху відкриті нові 7,72 км обходу міста Дунаївців. Три черги зведення об’їзної дороги затягнулися на 16 років.

Будівництво І черги обходу на ділянці дороги Т-23-08 «Гуків – Дунаївці – Мо­гилів-Подільський» (державна дорога Н-03 «Житомир – Чернівці») було розпочато ще 2004 року, і лише через чоти­ри роки 2,7 км автодороги було завершено. Вартість робіт склала 21,5 млн грн.
До наступної ІІ черги, протяжністю 1,9 км, приступили того ж 2008 р., а ось закінчити вдалося аж за десять років – 2018-го. Участь області в митному експерименті, коли частина коштів від перевиконання плану митних зборів спрямовувалася на будівництво та ремонт доріг, дала можливість нарешті завершити цю ділянку, вартість якої на той час склала 35 млн гривень.
На будівництво ІІІ черги обходу м.Дунаївці, протяжністю 3,12 км, 2020 року спрямовано 206 млн грн.
Добудова цієї ділянки розвантажила місто, де інтенсивність руху складає майже 10 тис. автомобілів за добу.
На дорозі зведено дві транспортні розв’язки на зразок «коло» із сучасним освітленням, влаштовано зупинкові смуги, встановлено бар’єрне огородження.
Окрім того, влаштовано майданчик і під’їзні дороги до пам’ятника жертвам фашизму, що розташований поблизу новозбудованої дороги.
Перед введенням в експлуатацію обходу м.Дунаїв­ці оновили за технологією «Сларі-Сіл» верхній шар покриття на І черзі, який за багато років зазнав незначних руйнувань.

За матеріалами Служби автомобільних доріг у Хмельницькій області.