Четвер, 25 Квітня 2024 р.
13 Листопада 2020

НАДЗВИЧАЙНА СИТУАЦІЯ: ГАЗ І ТЕПЛО ПІД ПИТАННЯМ

Новина про те, що Кам’янеччина може на два дні залишитися без газу, яку оприлюднено сьогодні на сайті Кам’янець-Подільської РДА, швидко облетіла місто і район.

«У зв’язку з аварією на центральному газопроводі високого тиску на території міста й району впродовж найближчих двох діб буде відсутнє газопостачання», – йдеться у повідомленні.

Однак під загрозою виявилося не тільки блакитне паливо та тепло в оселях тих, хто має індивідуальне опалення, а й опалення решти будинків.

«На магістральному газопроводі, між газорозподільчими станціями в Ярмолинецькому районі, сталася аварійна ситуація. Через низький тиск газу в місті є імовірність зупинки котелень на вул. Ценського і Молодіжній. Інші котельні і ТЕС будуть терміново переключені тільки на альтернативний вид палива. Під час переходу можливі короткочасна відсутність тепла і заповітрення внутрішньобудинкових мереж. Прогноз погоди на ніч оптимістичний: +3 – +6, і дозволяє сподіватися, що розморожування мереж не станеться. Прохання до мешканців: зберігати спокій і максимально зберігати тепло, акумулювати його в приміщеннях, не відкривати зайвий раз дверей і кватирок», –
повідомила пресслужба КП «Міськтепловоденергія».

Наразі на місці події працюють фахівці, аби якомога швидше усунути проблему. У пресслужбі АТ «Хмельницькгаз» повідомили, що мережа, де сталася аварія, належить не їхньому підприємству, а управлінню магістрального газопроводу, яке й займається ліквідацією пошкоджень.
Є припущення, що на газопостачання для населення аварія не вплине.