Четвер, 25 Квітня 2024 р.
15 Листопада 2020

НЕ ВИСТАЧАЄ СКРИНЬОК

На виборчих дільницях у Кам’янці-Подільському, де сьогодні, 15 листопада, відбувається другий тур виборів голови Кам’янець-Подільської міської ОТГ, на деяких виборчих дільницях не вистачає стаціонарних скриньок для голосування, – повідомляють спостерігачі ОПОРИ.

Так, на дільниці №681352 (середня дільниця) наявні три стаціонарні скриньки для голосування, на дільниці №680547 (середня) – 2 скриньки, на дільниці №681336 (середня) – 3 скриньки. Однак відповідно до законодавства на середніх виборчих дільницях має бути щонайменше 4 стаціонарні скриньки для голосування.
За словами спостерігача ОПОРИ, четверту скриньку на дільниці №681336 члени комісії вирішили не використовувати через пошкодження, тож заклеїли її скотчем, перевернули і відставили вбік.
Відповідно до ч. 6 ст. 62 Виборчого кодексу України кожна виборча дільниця забезпечується необхідною кількістю виборчих скриньок – стаціонарних (великих) та переносних (малих). Для голосування використовуються виборчі скриньки, виготовлені з прозорого матеріалу за розмірами, встановленими Центральною виборчою комісією. Мала виборча дільниця повинна мати не менше двох стаціонарних виборчих скриньок, середня – не менше чотирьох стаціонарних виборчих скриньок, велика – не менше шести. Кожна виборча дільниця повинна мати не менше двох переносних виборчих скриньок. Стаціонарні виборчі скриньки розміщуються у приміщенні для голосування таким чином, щоб виборці при підході до них мали можливість проходити через кабіни для таємного голосування. Порядок виготовлення, обліку, використання та зберігання виборчих скриньок визначається Центральною виборчою комісією.

За матеріалами Громадської мережі ОПОРА.