Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
20 Листопада 2020

В ОРИНИНІ КИПИТЬ РОБОТА

Вибори виборами, карантин карантином, а розвивати села району треба, тому в Орининській ОТГ активно продовжують реалізацію намічених раніше проєктів.

17 листопада заступник голови Кам’янець-­Подільської РДА Аракел МЕЖЛУМ’ЯН і начальник відділу містобудування, архітектури, ЖКГ РДА Василь ГРИГОР’ЄВ відвідали з робочим візитом Орининську ОТГ.
Серед інфраструктурних об’єктів, які нині найбільше потребують уваги влади, перше місце посідає Орининська райлікарня. Пи­-тання про її ліквідацію неодноразово пору­шувалося на засіданнях сесій райради минулого скликання, але цей медзаклад вдалося зберегти, передавши головний корпус лікарні на баланс районного центру ПМСД. Нині там діє амбулаторія загальної практики сімейної медицини.
До послуг лікарів та пацієнтів в АЗПСМ встановлено аналізатор сечі та гематологічний аналізатор. За допомогою цього обладнання медики можуть на місці проводити дослідження сечі, робити загальний аналіз крові та визначати рівень цукру. Встановлено таке обладнання, загальна вартість якого складає 200 тис. грн, у рамках Програми соціально-економічного розвитку регіону, яку ініціював та впроваджує на території району нардеп Ігор МАРЧУК.
Окрім того, в медзакладі реконструйовано систему опалення, на стадії завершення реконструкція водопровідної системи.
У частині головного корпусу поки що триває ремонт. Згідно із ПКД, там буде облаштовано діагностичний центр із сучасними апаратами рентгенологічного та ультразвукового досліджень.

– Облаштування такого сучасного центру – це яскравий приклад співпраці держави та бізнесо­вих структур, – зазначив Аракел Межлум’ян, – у результаті перемовин, які Кам’янець-Подільська райдержадміністрація та зокрема її голова Анатолій БЕРНАШЕВСЬКИЙ вели із компанією «CRH» та ПАТ «Подільський цемент». Керівництво компанії перейнялося проблемою, та наразі саме вона фінансує ремонт у приміщенні майбутнього діагностичного центру.

Важливим об’єктом для громади є і Орининська ЗОШ, яка в умовах нового адміністративно-територіального устрою має всі шанси стати опорним закладом освіти. На території школи триває встановлення мультифункціонального спортмайданчика, який включатиме в себе футбольне та волейбольне поля. Його облаштування також стало можливим завдяки Програмі соціально-економічного розвитку регіону. Вартість робіт – близько 1 млн 768 тис. грн.
Оглянули чиновники і хід будівельних робіт на відрізку дороги «Привороття – Чорнокозинці» від с.Привороття до с.Адамівка. Наразі роботи виконано на 90%. На частині дороги протяжністю 4,8 км уже встелене асфальтне покриття. Триває облаштування узбіч. Роботи на ділянці дороги проводить ТОВ ВКФ «Будмонтажсервіс». Згідно із тендерною пропозицією, їх вартість становить 19 млн 513 тис. грн.

За матеріалами пресслужби Кам’янець-Подільської РДА.