Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
27 Листопада 2020

БЕЗ МАСКИ ШТРАФУЮТЬ НА МІСЦІ

Від минулої суботи, 21 листопада, почали штрафувати тих, хто не одягає маски у громадських місцях, маршрутках і автобусах. За п’ять днів дії постанови штрафи в розмірі 170 грн мусять сплатити 13 незамаскованих кам’янчан.

– Мобільні групи під час рейдів «каран­тину вихідного дня» виявляли ще й порушників правил носіння засобів індивідуального захисту. Зокрема, у вихідні поліція склала 16 протоколів, 13 із яких за частиною 1 статті 44. 3 – на заклади торгівлі, які не дотрималися «карантину вихідного дня». Складено і три постанови на мешканців міста, які у громадських місцях перебували без маски. Цю постанову поліцейські виносять на місці, без рішення суду. Порушник має сплатити штраф, розмір якого становить від 170 до 255 гривень, протягом 14 днів у будь-якій банківській установі. За три дні тижня, що минає, складено ще 10 постанов на порушників маскового режиму. Робота у цьому напрямку триватиме й нада­лі, – прокоментувала «Подолянину» інс­пекторка ювенальної превенції Кам’янець-Подільського ВП ГУНП у Хмельницькій області Роксолана СЕМЕРЯ­КОВА.

А тим часом у кам’янчан виникає логічне запитання, що таке громадське місце, де за перебування без маски можна отримати штраф прямо на місці? Як йдеться у роз’ясненні МОЗу, громадське місце – це частина будівлі, споруди, яка доступна для населення. Тобто, це під’їзди, ліфти, підземні переходи, стадіони, заклади культури, освіти, охорони здоров’я, торгівлі, ресторанного господарства, держустанови, зупинки громадського транспорту і власне весь громадський транспорт.