Субота, 20 Квітня 2024 р.
4 Грудня 2020

РАЙОН АКТИВНИЙ І ПЕРСПЕКТИВНИЙ

Кадровими призначеннями, відкриттями і гарною спів­працею влади й підприємців відзначилися події в районі. Попри віруси і безгрошів’я, район активний і з купою планів на майбутнє.

ХОЧУТЬ ВИЗНАЧИТИ ВЛАСНИКА ПАМ’ЯТКИ

У Хмельницькій ОДА зосередилися на збереженні Бакотського скельного монастиря. Недавно заступниця голови ОДА Оксана СИТНИЦЬКА провела засідання робочої групи, присвячене питанню збереження однієї із найвідоміших пам’яток археології та архітектури Хмельниччини – Бакотського скельного монастиря. До участі в обговоренні долучилися фахівці ОДА, представники Кам’янець-Подільської РДА, Староушицької ОТГ, НПП «Подільські Товтри».
Як зауважила Оксана Ситницька, задля збереження па­м’ятки потрібно негайно роз­почати активну роботу, наразі першочерговим завданням є визначення балансоутримувача цього об’єкта, адже без цього неможливо здійснювати фінансування відповідних заходів. Особливістю монастиря, яка ускладнює процес визначення, є те, що він внесений як до реєстру пам’яток архітектури, так і до реєстру пам’яток археології. Пам’ятки археології є власністю держави, тому це ставить під запитання передачу об’єкта на баланс Старо­ушиць­кої ОТГ, на території якої він розташований, однак, як пам’ятка архітектури, він може бути переданий на баланс органу місцевого самоврядування. Разом із тим скельний монастир розташований на території НПП «Подільські Товтри», тому можливий варіант передачі його саме національному парку.
Після обговорення всіх юридичних нюансів члени робочої групи вирішили спрямувати до Міністерства культури та інформаційної політики України відповідний лист із проханням надати роз’яснення щодо порядку визначення власника пам’ятки.

ДОСТАВКА СТАЛА БЛИЖЧОЮ

Гарна новина і для села Ви­-хватнівці. Там запрацювало від­ділення «Нової пошти».
Скорис­татися зручною послугою доставки можуть і жителі всіх сіл громади. Люди давно просили про таке відділення сільського голову Юрія БЕЗРОДНОГО – і ось прохання виконано. Надсилати та отримувати свої посилки в Китайгородській ОТГ можна за адресою: Кам’янець-­Подільський район, с.Вихватнівці, вул.Цент­ральна, 3, у приміщенні Будинку культури.
У запровадженні такої корисної для селян послуги посприяли Володимир Поперешнюк, Олександр Бульба, Олександр Лисовець, Максим Мележик.

КОЛИ СПІВПРАЦЯ БІЗНЕСУ І ВЛАДИ ПРИНОСИТЬ РЕЗУЛЬТАТИ

Прикладом партнерства дер­жави і бізнесу в Кам’янець-Подільському районі є облаштування амбулаторії загальної практики сімейної медицини с.Оринин. Цей заклад обслуговує близько 10 тисяч жителів. Надавати допомогу такій кількості пацієнтів без надійної діагностичної бази складно. Щоб зробити рентгензнімок, пройти ультразвукове обстеження чи просто здати аналізи, пацієнтам потрібно їхати до Кам’янця-­Подільського. Тому встановлення в амбулаторії діагностичного обладнання є чи не най­головнішим кроком до збереження здоров’я пацієнтів.
У рамках співпраці районної влади та за фінансування АТ «Подільський цемент» компанії «CRH» зроблено ремонт у ка­бінетах, де буде встановлене діагностичне обладнання. Перемовини між Кам’янець-Подільською РДА, зокрема її головою Анатолієм БЕРНАШЕВСЬКИМ, і керівництвом підприємства з цього питання роз­почалися у вересні, а вже всередині листопада ремонтні роботи в кабінетах амбулаторії було завершено.
Недавно АЗПСМ с.Оринин відвідали представники АТ «По­дільський цемент» та Кам’янець-Подільської РДА. Під час спілкування з представниками «Подільського цементу» заступник голови Кам’янець-Подільської РДА Ніна Фабіянська подякувала підприємству за співпрацю.

ТАКА КАДРОВО НАСИЧЕНА ПЕРША СЕСІЯ

Першого дня зими відбула­-ся перша сесія Слобідсько-­Куль­чієвецької сільської ради VIII скликання. Перед відкриттям пленарного засідання виступила голова ТВК Світлана МОРОЧКОВСЬКА, яка офіційно оголоси­ла результати місцевих виборів і представила новооб­раного голову громади Юрія ВОЛОЩУКА та депутатський склад ОТГ.
За традицією, найстарший депутат ради, а це Володимир ШУБАРСЬКИЙ, зачитав текст присяги депутатів Слобідсько-­Кульчієвецької ОТГ. Після урочистої частини сільський го­лова Юрій Володимирович відкрив засідання сесії, і його мож­на назвати кадрово насиченим. Секретарем Слобідсько-Куль­чієвецької сільської ради обрано депутата Ігоря КАРМАША, а також старост громади.

За матеріалами пресслужб ОТГ та РДА.