Четвер, 25 Квітня 2024 р.
4 Грудня 2020

МІСЬКА ВЛАДА ОТРИМАЛА ВСІ ПОВНОВАЖЕННЯ

27 листопада відбулася перша сесія новообраного складу Кам’янець-Подільської міської ради восьмого скликання.

Урочиста частина розпочалася о 10-й ранку на майдані Відродження насамперед з покладання квітів Ге­роям Небесної Сотні та ка­м’ян­чанам, загиблим у війні на сході України.
Голова міської територіальної виборчої комісії Сергій ТРАСІУХ оголосив постанову про реєстрацію Кам’янець-Подільського міського голови Михайла ПОСІТКА та вручив Михайлу Володимировичу від­повідне посвідчення і булаву – як традиційний символ влади в Україні.
Як і планував, новооб­раний мер зачитав текст присяги перед громадою міста. Там же отримав вітання від духовенства різних конфесій і напутні слова. А митрополит Хмельницький і Кам’янець-Подільський Антоній (Махота) подарував міському голові образ Архистратига Михаїла.
Дуже зворушливим моментом інавгурації стали теплі обійми і квіти від мами своєму синові, який тепер очолює місто.

– Наша громада виявила бажання змін, – сказав Михайло Посітко у своїй першій промові як міського голови. – Усвідомлюючи високу довіру, пропоную новий суспільний договір між владою, громадою і бізнесом: не красти, дбати про місто, розвивати комунальні підприємства. Звертаюся до новообраних депутатів із проханням пам’ятати, що всі ми обрані для служіння місту, і в нас одна мета – розвиток. Я закликаю щодня, щосекунди пам’ятати про ту місію, яку маємо разом виконати, це – тепло, комфорт, робочі місця, безпека нашої громади.
Дякую вам – і до праці!

Після короткої перерви депутатський корпус продовжив роботу в сесійній залі.
До присутніх звернувся народний депутат України Ігор МАРЧУК, який, зокрема, зазначив:

– Ви маєте відкласти у бік ваші політичні розбіжності, минулі образи і використати кредит дові­ри, який отримали від людей, щоб виправити всі помилки, зроблені в минулому, повернутися обличчям до життя та діяльності громадян, виправдати всі сподівання, не зрадивши жодної надії.
Стандартом вашої діяльності має стати загальний добробут, а не особисті інтереси або політичні чвари, ви маєте пам’ятати, що за вашими справами будуть судити нащадки і ті, хто віддав життя, відстоюючи незалежність України.

Також із вітальним словом до новообраних депутатів звернулася заступниця Хмель­ницького міського голови Галина МЕЛЬНИК.
Міський голова Михайло Посітко вдруге склав присягу – тепер у присутності депутатського корпусу, а текст присяги для депутатів загалом зачитала новообрана депутатка Анна СЛИНЧУК.
Проте висловив бажання особисто озвучити відповідальні слова і Валерій ГОРДІЙЧУК, який уже вшосте обирається до міської ради, тим самим нагадавши традицію зачитування тексту присяги найстаршим депу­татом.
Серед робочих питань, розглянутих на сесії, були: присвоєння рангу посадової особи місцевого самоврядування міському голові Михайлу Посітку; затвердження схеми розміщення депутатів у залі засідань; створення робочих груп із підготовки Регламенту міськради та з питання формування постійних депутатських комісій.

ПРАЦЮВАТИ НЕ ПОСПІШАЮТЬ

Попри очікування, що за декілька днів після першого засідання одразу міський голова скличе наступну – кадрову сесію, цього поки не сталося.
Але ініціативу проявили самі народні обранці.
Позавчора депутат від «Європейської солідарності» Василь КОБИЛЬНИК оприлюднив у фейсбуку інформацію про те, що звернення про скликання сесії міської ради підписано 19 депутатами та подано до міської ради. Негайність зібрання пояснив необхідністю підтримати приватних підприємців, розглянути надання їм пільг щодо сплати єдиного податку тощо.
Того ж дня і міський голова Михайло ПОСІТКО в тому ж фейсбуку оприлюднив допис, де йдеться про те, що наступного тижня планується провести сесію міської ради, де розглянуть кадрові рішення (заступники, секретар ради, виконком), питання підтримки підприємців та інші.

МІСЬКА РАДА: 19 НА 19

А тепер повернемося до звернення з вимогою скликання сесії, яке підписали 19 депутатів. Чому саме стільки? Бо, за іронією долі, міська рада в нас ментально розділилася навпіл – 19 на 19. Половина на виборах підтримувала Михайла Посітка («Свобода» і «Слуга народу»), представники решти партій, що ввійшли до міського парламенту – хто явно, хто неявно, висловлювали підтримку іншому кандидату – Володимиру Мельниченку.
Наразі представляємо остаточний список депутатів, адже дехто з кандидатів був обраний і в інші представницькі органи, тож мусив визначитися.
Кам’янець-Подільська міська рада восьмого скликання виглядає так:

«Свобода»: Ірина Шелепницька, Олена Солодковська, Дмитро Дідик, Володимир Кондрук, Олена Островська, Мирослав Смотров, Віталій Дрозд, Олеся Понятовська, Мар’ян Тарасенко, Анна Слинчук, Наталія Мартинович.

«Слуга народу»: Сергій Ведерніков, Андрій Бойко, Віталій Шевчук, Дмитро Власюк, Оксана Сидоренко, Сергій Самсонюк, Аракел Межлум’ян, Валентина Борковська.

«Європейська солідарність»: Василь Кобильник, Олександр Марчук, Тетяна Слободян, Олена Чернець, Геннадій Невенчан, Андрій Мастикаш.

«За майбутнє»: Майя Гурська, Михайло Желізник, Сергій Мельник, Олександр Чернець, Борис Цвігун.

«Рідне місто»: Валерій Гордійчук, Степан Гурома, Світлана Лень, Олексій Сікора.

«За конкретні справи»: Андрій Конюшенко, Віталій Ліпковський, Юрій Нестеровський, Ігор Бойко.