Середа, 24 Квітня 2024 р.
9 Грудня 2020

ДРУГА СЕСІЯ: ВЖЕ ВИКЛИКАЛИ ПОЛІЦІЮ

Сьогодні, 9 грудня, розпочала роботу друга сесія міськради восьмого скликання. Із самого початку тривали суперечки – ще при формуванні порядку денного, на що депутатам потрібно було майже годину.

Ситуація загострилася при голосуванні за секретаря міськради. На цю посаду міський голова Михайло ПОСІТКО запропонував кандидатуру депутатки від ВО «Свобода» Ірини ШЕЛЕПНИЦЬКОЇ.

Новостворена депутатська група «Ми – кам’янчани» у складі 19 депутатів з партій «Європейська солідарність», «За майбутнє», «Рідне місто», «За конкретні справи» участі у голосуванні не брала, про що повідомив голова групи і голова фракції «ЄС» Василь КОБИЛЬНИК:

Весь світ поважає право меншості, хоча б у спосіб обговорення запропонованої міським головою кандидатури на засіданнях фракцій. Але, наприклад «ЄС», цього ніхто не запропонував. Деяким іншим фракціям також. Заявляю, що наша група з чотирьох політсил участі у голосуванні щодо секретаря міськради не братиме. Це – Ваша кандидатура і Ваша політична відповідальність. Маєте більшість – голосуйте.

Проте секретаря поки так і не обрали. Після перерви для голосування, міський голова оголосив ще одну перерву до 16.00. За його словами, відбулися певні порушення, у адмінбудівлю викликано поліцію для з’ясовування обставин.