Четвер, 28 Березня 2024 р.
14 Грудня 2020

ФОРУМ ЗІБРАВ УСІ ГІЛКИ ВЛАДИ

У Кам’янці-Подільському 12 грудня пройшов Форум місцевого самоврядування за участі голови Хмельницької ОДА Сергія Гамалія, міського голови Михайла Посітка, голови районної ради Михайла Сімашкевича. Також на форум завітали народні депутати України Ігор Марчук та Сергій Мандзій, керівники об’єднаних територіальних громад, посадові особи місцевого самоврядування області, депутати рад.

пресслужба міськрадиЯк повідомляє пресслужба міськради, темою зустрічі стала децентралізація влади.

Обговорювали проблематику реалізації нових норм законодавства, пов’язаних із укрупненням районів та об’єднанням громад; нечітку регламентацію щодо інституту старостату, обмежене фінансування та багато іншого, що турбує представників місцевого самоврядування, – повідомив Михайло Посітко.

У свою чергу Сергій Гамалій додав, що в облдержадміністрації створено робочу групу, яка допоможе новообраним головам громад впоратись із завданнями, що стосуються впровадження децентралізації.

Вважаю досягненням незалежної України – можливість вільного висловлювання, прохання, запитання до будь-якої ланки влади. Підтвердження моїх слів є проведена зустріч з новопризначеним очільником області Сергієм Гамалієм, народними депутатами, головами об’єднаних територіальних громад,прокоментував форум Михайло Сімашкевич. – Засідання базувалося на питаннях внесення змін до законів щодо впорядкування окремих питань організації діяльності органів місцевого самоврядування і районних держадміністрацій. Надали свої пропозиції нардепам щодо внесення змін до законів, особливо в частині реального фінансування новостворених районних рад, громад та їхніх повноважень. Коли є бажання-будуть і зміни.