П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
24 Грудня 2020

СВЯТА НАСТАЛИ ЗА ГРАФІКОМ

Попри безсніжну зиму, в місті таки відчувається щирий новорічний дух. І хоча карантин зіпсував чимало планів, усе ж свята ніхто не відміняв.

Ялинку запалили, як завжди, 19 грудня, ознаменувавши її вогнями початок новорічно-різдвяних свят. Того ж дня вранці у Виставковій залі запрацювала Світлиця Святого Миколая, в якій найменші мешканці могли поспілкуватися зі стареньким, подякувати за знайдені під подушками дарунки, а також розповісти йому найпотаємніші бажання.
Цьогоріч новорічна красуня в Кам’янці особлива: замість того, щоб заради декількох тижнів свята знищувати дерево, гарно вбрали живе, яке росте на майдані Відродження. Крім звичних гірлянд, кам’янецька ялинка прикрашена іграшками, що виготовили маленькі кам’янчани. Найкращі юні умільці отримали подарунки від міського голови.

– Давайте разом запалимо нашу святкову ялинку, разом загадаємо бажання, щоб усі негаразди залишилися в минулому, щоб попереду в кожної сім’ї були щастя і благополуччя, – побажав кам’янчанам під час відкриття святкувань міський голова Михайло ПОСІТКО.

Через карантинні обмеження організатори не готували масштабного заходу, все ж спраглих за розвагами місцевих мешканців зібралося багато. Ну, звикли наші люди до гулянь. Чимало було критики щодо обраного місця святкування, мовляв, немає де стати на вузеньких доріжках біля виконкому. Все ж карантин ніхто не відміняв, і масштабні дійства не на часі. Після світлового шоу, передачі Вифлеємського вогню, фотосесій біля ялинки та заздалегідь облаштованих фотозон містяни розбрелися в пошуках свята до парку Героїв Євромайдану, де також прикрасили живу ялинку і в минулі роки проводили святкування. Частина вирушила й до Старого міста на Різдвяний ярмарок. Там розваг – на будь-який смак. Фото біля яскравих локацій, запашні чаї, випивка і наїдки все більше й більше приманюють кам’янчан та гостей міста поринути в надзвичайну святкову казку.
Маленькі кам’янчани відчули новорічно-різдвяну казку ще напередодні Миколая, адже для них із дотриманням карантинних вимог зуміли організувати святкування з веселощами, казковими персонажами і подарунками. Чи не першими вітали маленьких переселенців зі сходу, які наразі живуть у Кам’янці-Подільському, діток із вадами слуху перших класів навчально-реа­білітаційного центру і малечу з групи притулку ДНЗ №17. Святкову програму провели і для дітей з особливими потребами, які виховуються в малозабезпечених сім’ях. Про подарунки всім подбала міська влада. Не обминули турботою і діток, які опинилися у складних життєвих обставинах, зокрема і чотирьох малюків, котрі наразі перебувають у педіатричному відділенні Перинатального центру, покинутих батьками. Не забули і про старших дітей-сиріт, яким уже виповнилося 15 років.
Завдяки співпраці міської влади із соціально відповідальним бізнесом, вдалося подарувати частинку радості дітям, сім’ї яких опинилися у складних життєвих обставинах. Допомогу таким родинам підготувало правління АТ «Подільський цемент».
Свята тільки починаються і настають за графіком. На будні ще час буде, а нині зна­йдіть можливість для гарної прогулянки нашим прекрасним містом, надихніться святковою атмосферою, бо ж закінчиться вона дуже швидко.