Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
8 Січня 2021

17 ДНІВ ЛОКДАУНУ

Попри супротив підприємців і критику деяких чиновників, відсьогодні в Україні таки запроваджено локдаун. Жорсткіші обмеження триватимуть до 24 січня. Впродовж цих 17 днів діятиме низка заборон. В Уряді пояснили, що пішли на такий крок заради боротьби з поширенням коронавірусу. Щоправда, якщо порівняти зимовий локдаун із весняним, то нинішній не такий вже й суворий.

ЗАБОРОНЕНО:

@ Відвідувати школи, коледжі, училища та виші. Усі здобувачі освіти навчатимуться вдома дистанційно. До речі, уже з 11 січня в учнів шкіл розпочинається дистанційне навчання.
@ Не працюватимуть кафе, бари, ресторани та інші заклади харчування (крім доставки на дім та роботи на виніс).
@ Кінотеатри, театри, інші культурні та розважальні заклади опинилися під табу. Переглядаємо фільми і розважаємося – вдома.
@ На клямці спортивні і фітнес-зали та басейни.
@ Усі непродуктові магазини та непродовольчі ринки теж змушені іти на канікули.

ДОЗВОЛЕНО:

@ Відвідувати садочки та спеціальні заклади освіти.
@ Працювати супермаркетам і магазинам, якщо в них не менш як 60% площі відведено для торгівлі їжею, лікарськими засобами, засобами гігієни та зв’язку. Можна буде придбати ветеринарні препарати, корми, насіння і засоби захисту рослин, а також побутову хімію та друковану пресу. Торговельна діяльність іншими групами товарів може відбуватися лише зі здійсненням адресної доставки замовлень
@ За звичним графіком діятимуть фінансові установи, пошти, аптеки, СТО, АЗС.
@ Продовжать працювати і готельні комплекси, але там заборонено відвідувати спортзали, басейни, а зони громадського харчування працюватимуть лише з 6.00 до 11.00, а далі – лише із замовленням їжі в номер.
@ Не обмежуватиметься автомобільне, автобусне, залізничне, авіаційне сполучення всередині країни і міжнародні рейси. Громадський транспорт працюватиме з дотриманням умов карантину: усі пасажири в масках і лише на місцях для сидіння (брати стоячих пасажирів категорично заборонено).
@ Перукарням та салонам краси дозволено приймати клієнтів за попереднім записом.
@ Функціонуватимуть і гірськолижні курорти, але заклади громадського харчування на їх території будуть зачинені.