Вівторок, 19 Березня 2024 р.
6 Січня 2021

НЕВЕСЕЛІ СВЯТА КАМ’ЯНЕЦЬКОЇ МІСЬКРАДИ

Третя сесія міської ради може ввійти в історію кам’янецького парламентаризму як найдовша, бо розпочалася ще минулого року й досі не завершилася. А може запам’ятатися і як остання сесія депутатів міськради восьмого скликання. Принаймні події останніх днів 2020-го на це натякають.

Народні обранці плідно-неплідно, але працювали 22, 23 і 29 грудня. І бюджет ухвалили, і затвердили багато необхідних для життєдіяльності міста програм, а 29-го весь день напружено роз­глядали земельні питання.
Але 30 грудня частина депутатів із групи «Ми – кам’янчани» покинула сесійну залу після заяви голови групи Василя КОБИЛЬНИКА про здійснення політичного тиску. В деталі Василь Володимирович не вдавався, але, можливо, ними поділяться правоохоронні органи. А ось фракції «Свободи» та «Слуги народу» розцінили демарш колег як саботаж.
Даремно сподівався міський голова Михайло ПОСІТКО, призначивши продовження сесії на 31 грудня, що всі депутати повернуться до роботи. Кворуму не було, роботи, відповідно, – також. Нагадаємо, що через протистояння в де­путатському корпусі досі так і не вдалося затвердити команду новообраного міського голови – заступників, керуючого справами, і склад виконкому теж, а депутатський корпус працює без секретаря міськради.