Четвер, 28 Березня 2024 р.
15 Січня 2021

СТАДІОН – ТО СТАДІОН?

Кам’янець-Подільський міський стадіон ім.Г.Тонкочеєва давно був приводом для політичних спекуляцій. Але коли вибори закінчилися, стало зрозуміло: замість стадіону в нас – руїна, а підрядник зобов’язань так і не виконав.

Яка ситуація на головному спортивному об’єкті міста нині, і чому будівництво так і не завершилося, під час пресконференції 13 січня розповіли міський голова Михайло ПОСІТКО, директор департаменту гуманітарної політики Петро ГАВРИЛЮК і радник міського голови з правових питань Дмитро КОСТЮКОВИЧ.
Петро Гаврилюк детально пояснив, із чого все починалося, і як змінювалися плани щодо ремонтів. Якщо коротко, то кошторис був виготовлений ще 2016 р. Загальна сума спочатку становила 12,4 млн грн. Гроші на грандіозні плани знайшли значно пізніше – 2019-го розпочалася реалізація програми, і з Держбюджету було виділено
3 млн грн, із міського – 350 тис. грн. Тоді ж виконано частину робіт.
Уже 2020 р. було проведено коригування ПКД. Сума витрат за кошторисом склала 16,5 млн грн. Виконавця робіт – ТОВ «Буд­ремсервіс» – обирали через тендер. Підрядник, згідно із договором, зобов’язувався впродовж 2020 р. виконати роботи.

– Крім того, в рамках другого етапу було виконано роботи, які не враховані в ПКД, – каже Петро Гаврилюк, – зокрема, додаткові геодезично-вишукувальні роботи з геометрії футбольного поля, легкоатлетичних бігових доріжок, спортивних секторів та обладнання, внесено зміни в розташування вказаних вище елементів, оптимізовано систему автоматичного поливання футбольного поля тощо.
Однак уже після третього серпня 2020 р. будівельне виробництво не організовувалося належним чином. Підрядник своїх зобов’язань так і не виконав. Більше того, за станом на 18 грудня 2020 р., він так і не повернув департаменту гуманітарної політики аванс у розмірі 3,2 млн грн на виконання робіт і придбання матеріалів.

На думку Дмитра Костюковича, проблеми почалися з самого початку, адже проєкт створювався на ремонт стадіону, потім його вирішили робити таким, аби він від­повідав вимогам 3 категорії міжнародної асоціації легкоатлетичної федерації і була можливість проводити там змагання міжнародних рівнів. Таких стадіонів, до речі, в нашій окрузі обмаль. Але ж сам проєкт був просто на ремонт…
Усе ж, за словами міського голови Михайла Посітка, стадіон таки побачить гідний ремонт, буде проведено новий тендер.

– Ми маємо не лише облаштувати поле і бігові доріжки. Але й залучити кошти на капітальний ремонт трибун, – заявив Михайло Володимирович.