Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
22 Січня 2021

ДО УВАГИ ПЛАТНИКІВ ЄДИНОГО СОЦІАЛЬНОГО ВНЕСКУ!

Кам’янець-Подільська державна податкова інспекція доводить до відома платників єдиного соціального внеску (ЄСВ), що 10 грудня 2020 р. набрав чинності Закон України від 4 грудня 2020 року N1072-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України (далі – Кодекс) та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних проти­епідемічних заходів.

Кам’янець-Подільська державна податкова інспекція доводить до відома платників єдиного соціального внеску (ЄСВ), що 10 грудня 2020 р. набрав чинності Закон України від
4 грудня 2020 року N1072-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України (далі – Кодекс) та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних проти­епідемічних заходів, запроваджених із метою запобігання поширенню на території України гострої респіра­торної хвороби COVID-19, спричи­неної коронавірусом SARS-CoV-2».
Отже, підлягають списанню за заявою платника та в порядку, ви­значеному Законом, несплачені за станом на 1 грудня 2020 р. суми недоїмки, нараховані платникам єдиного внес­ку, зазначеним у пунктах 4 (крім фізичних осіб – підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування) та 5 частини першої статті 4 цього Закону, за період із 1 січня 2017 р. до 1 грудня 2020 р., а також штрафи та пеня, нараховані на ці суми недоїмки включно до дати подання заяви про списання недоїмки, в разі, якщо такими платниками не отримано дохід (прибуток) від їхньої діяльності, що підлягає оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб.
Також передбачено одразу декілька механізмів врегулювання податкового боргу, залежно від його суми та категорії платників податків – борж­ників, а саме:
– списання податкового боргу, загальна сума якого за всіма податками і зборами не перевищує 3060 грн у будь-якого платника податків, крім платників, що перебувають у процедурах банкрутства, та платників, які мають податковий борг із митних пла­тежів (пункт 2 (прим. 4) підрозділу 10 розділу ХХ Кодексу);
– відстрочення податкового боргу, загальна сума якого не перевищує 6800 грн для платників податків фізичних-осіб (пункт 1 (прим. 2) підрозділу 10 розділу ХХ Кодексу);
– прощення фінансових санкцій за умови прискореної сплати ос­новної суми податкового боргу платникам податків фізичним і юри­дичним особам окремих категорій (пункт 2 (прим. 3) підрозділу 10 розділу ХХ Кодексу).

Кам’янець-Подільська ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області.