Субота, 11 Травня 2024 р.
22 Січня 2021

ОДНОГОЛОСНО ПРОТИ ГРАБУНКУ НАРОДУ

Звернення до верхівки держави та всіх можливих інстанцій щодо перегляду тарифів на електроенергію та природний газ стало топ-темами сесій районної ради та територіальних громад. Адже здирницькі тарифи, які нав’язують нам, не під силу більшості українських родин. Тому представники місцевої влади всіх рівнів так активно взялися за епістолярний жанр.

Під час пленарного засідання четвертої сесії Кам’янець-Подільської районної ради, яке відбулося 16 січня, депутати одноголосно підтримали звернення до президента України, Кабміну і ВРУ щодо перегляду тарифів на елект­ро­енергію та природний газ для населення, промислових підприємств, комунальних і бюджетних установ. Дослухалися обранці до більшості пропозицій. Адже спочатку звернення планувалося лише щодо перегляду тарифів для населення, але під час обговорень вирішили подбати і про підприємства та установи.
За тиждень до цього депутатський корпус Жванецької сільської ради також ухвалив рішення про звернення до президента, прем’єр-міністра та НКРЕП щодо скасування плати за транспортування газу та перегляду тарифів на газопос­тачання.
Проти кабальних тарифів вийшли на вулиці й мешканці Дунаєвецької ТГ. Із цього приводу відбулася четверта сесія міської ради, на порядку денному якої було звернення до президента України та Кабміну, Хмельницької ОДА, де зокрема йдеться:

«Закликаємо негайно вжити всіх заходів щодо зменшення тарифів на природний газ та електроенергію, а також скасувати «абонплату за транспортування газу» як таку, що є грабіжницькою та здирницькою, оскільки вона є нічим іншим як спробою висмоктати додаткові гроші з народу й не грунтується на жодних економічних розрахунках! Ми власним кош­том прокладали собі газопроводи та електромережі до домівок і вже заплатили десятки тисяч гривень за ці підключення! Згадане підвищення – це нахабний та цинічний грабунок народу!».