Субота, 20 Квітня 2024 р.
29 Січня 2021

У ДЕНЬ СОБОРНОСТІ МОЛИЛИСЯ ПРО ЄДНІСТЬ ХРИСТИЯН

22 січня вперше в історії нашого міста в римо-католицькому соборі Св. Петра і Павла на молитву про єдність та злагоду у відносинах між християнами зібралися представники всіх духовних рад Хмельниччини: Кам’янець-Подільської, Дунаєвецької та м.Хмельницького.

Урочистий захід очолив єпископ Леон Дубравський, а до зібраних ві­рян проповідували єпископи Микола Каспров (ЄХБ), Ростислав Мурах (УЦХВЄ), Олександр Вершигора (Церк­ва «Християнин»), пастор Олександр Павлюк (Реформаторська церква
м.Дунаївці) та о.Андрій Хацко (УГКЦ). Головне слово належало митрополиту Хмельницькому та Кам’янець-Подільському ПЦУ Антонію Махоті, який закликав віруючих усіх без винятку конфесій пере­бувати в любові Христа, приносити добрі плоди християнського життя й бути сіячами миру та єдності в наших церквах і суспільстві. На завершення священнослужителі спільно запалили свічки на знак, що отримали від Бога завдання бути світлом для світу, та благословили зібраних у храмі прихожан. Тож будемо молитися, щоб Бог зцілив усі поділи і конфлікти між своїми учнями, щоб настав день, коли буде «один Пастир та одне стадо».

Олександр БУЧКОВСЬКИЙ.