Четвер, 18 Квітня 2024 р.
29 Січня 2021

КАМ’ЯНЕЦЬ ТУРИСТИЧНИЙ? НІ, КРИМІНАЛЬНИЙ

Згорені авто, заява про замовлення вбивства – середа 27 січня стала надто спекотною для Кам’янця-Подільського. А розпочалася вона з повідомлень про ймовірний підпал автомобіля депутатки фракції ВО «Свобода» в міськраді Олесі ПОНЯТОВСЬКОЇ.

Журналістів покликали на пресконференцію міського голови, але насправді то виявився брифінг депутатів-свободівців, де стало відомо про заяву-звернення до правоохоронних органів і СБУ. У документі відкрито називають причину загорання – підпал, і навіть вказують, хто саме із колег-депутатів погрожував Олесі Понятовській. Повідомили також, що погрози передавали і міському голові та його команді.
У заяві-зверненні, зокрема, йдеться, що «Олеся Понятовська є членом депутатської комісії з питань землекористування, архітектури, будівництва та екології, а також членом низки комісій з перевірки фактів порушень, допущених управлінськими компанія­-ми, керівниками комунальних під­приємств. Нещодавно з викритих нею та іншими депутатами-свободівцями фактів відкрито декілька кримінальних проваджень, накладено арешти на землю та майно».
Того ж дня голова благодійного фон­ду «Ми – кам’янчани» Володимир МЕЛЬ­НИЧЕНКО оприлюднив новину про те, що стало відомо про замовлення його вбивства:

– Днями мав зустріч із чоловіком, який розповів, що знає людину, яка отримала замовлення на моє фізичне знищення. Друзі! Хочу нагадати всім про те, що я як досвідчений політик таких дій не боюся і їх не сприймаю! Можете бути переконані в тому, що я не зміню своєї позиції і не перестану займатися своєю громадською та політичною діяльністю! – йдеться у його зверненні у фейсбуку.

Щодо згорених авто стражі порядку прокоментували так:

«27 січня, близько 00.30, до поліції надійшло повідомлення про те, що на Хмель­ницькому шосе, в дворі одного з будинків, сталося загорання 2-х автомобілів: «Форд Куга», який належить місцевому жителю, та «Пежо», який належить місцевій жительці.
Пожежу локалізовано силами ДСНС. В автомобілів пошкоджено частково салон, лако-фарбове покриття та частину моторного відсіку. Попередня причина зай­мання – підпал.
За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.194 (Умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу) ККУ. Наразі слідчі встановлюють обставини події».