Середа, 08 Травня 2024 р.
5 Лютого 2021

НОВИНИ «УКРЗАЛІЗНИЦІ»

НЕ ЩОДНЯ, А ТРИЧІ НА ТИЖДЕНЬ

Нові зміни внесла «Укрзаліз­ниця» в курсування потяга №117\118 спо­лученням «Київ – Чернівці». Уже з лютого він здійснюватиме менше рейсів.

Як повідомила «Подолянину» в.о. начальника Кам’янець-Подільського залізничного вокзалу Анастасія ЗНАМЕРОВСЬКА, уже з 1 лютого потяг здійснює по три рейси на тиждень, а до цього курсував щодня. Зі столиці виїжджатиме що­понеділка, щосереди та щоп’ятниці, о 20.05. До Кам’янця-Подільсь­кого прибуватиме о 3.47 і вируша­тиме у Чернівці о 3.50. Час прибуття у Чернівці – 07.57.
Відповідно, до трьох разів на тиж­день скоротився графік потяга №118 «Чернівці – Київ». З Буковини він робитиме рейси щовівторка, щочетверга і щонеділі. Час відправлен­ня з Чернівців – о 19.46, прибуття до Кам’янця-Подільського – о 23.52. До столиці з нашого міста потяг ви­рушатиме о 23.56 і прибуватиме у Київ о 08.08.

Підготувала Галина МИХАЛЬСЬКА.


ПЕРЕЇЗД ПЕРЕКРИЮТЬ, ПЛИТУ ЗАМІНЯТЬ

Практично в кожному місті є райони, що потерпають від заторів на дорогах.

У Кам’янці-Подільському машини найчастіше застрягають у районі залізничного переїзду на вул.Князів Коріатовичів.
– Інтенсивність руху на переїзді, за станом на 1 грудня 2020 року, – 23 тисячі 161 автомобіль та 8 потягів, – розповідає начальник Кам’янець-Подільської залізничної станції Вадим КРАЧАН. – Розуміючи, які там щоденні навантаження, залізничники не лише дотримуються всіх технічних вимог, а навіть працюють на випередження. Вимоги до стану та облаштування переїзду сформульовані у відповідних інструкціях,
яких і дотримуємося. Двічі на рік спільно з поліцією оглядаємо його, складаємо акти, приписи. Цей переїзд відповідає технічним вимогам. Щоправда, існують певні пошкодження залізобе­тон­них плит, хоча на рух транспорту це не впливає. Аби покращити стан проїжджої частини переїзду, в ІІ кварталі цього року вирішено замінити плити. Всі пам’ятають ремонт дороги у цьому місці наприкінці осені, коли практично був паралі­зова­ний рух автотранспорту. І ми змушені будемо на певний період перекрити проїзд. За декілька тижнів перед цим попередимо міську владу і поліцію. Але куди об’їжджати водіям – владі треба думати вже нині.

Вікторія КОЖЕВНІКОВА.