Вівторок, 16 Квітня 2024 р.
5 Лютого 2021

СМІТТЯ ВИВОЗИТИМУТЬ, АЛЕ НЕ ВСІМ

– Ви на сторінках газети пишете, що люди – бидло, бо викидають сміття деінде. А винні не люди, а ті керівники, які не вивозять нам сміття. Чи є староста в селі, чи немає? Хто і коли забиратиме не­потріб із наших сіл – ніхто не знає, – із такими претензіями звернувся до нашої редакції мешканець села Смотрич Микола ОЛЬХОВСЬКИЙ.

– Ви на сторінках газети пишете, що люди – бидло, бо викидають сміття деінде. А винні не люди, а ті керівники, які не вивозять нам сміття. Чи є староста в селі, чи немає? Хто і коли забиратиме не­потріб із наших сіл – ніхто не знає, – із такими претензіями звернувся до нашої редакції мешканець села Смотрич Микола ОЛЬХОВСЬКИЙ. – На Довжку вже підпи­сують договори із «Спецкомунтрансом». А ми чому залишилися на окраїні? Адже також не проти 211 гривень платити на рік, щоб нам вчасно вивозили сміття. Сусіди всі запитують, чи буде машина, коли, але ж ніхто не знає. Побачите, що тиждень-два – і сміття буде під мостом, у каньйоні.

Микола Альбінович пояснив, що раніше в їхньому селі, яке входило до Колибаївської ОТГ, машина декілька разів на місяць забирала непотріб. А як буде нині, коли вони ввійшли до міської громади, люди не знають.
У департаменті ЖКГ, у КП «Спец­комунтранс», а також радник міського голови Дмитро ПУЛЬМАНОВСЬКИЙ повідомили, що опрацьовують питання вивезення сміття не лише зі Смотрича, а й із 11 інших сіл, що приєдналися до міста. Врятує ситуацію ще одна машина для централізованого виве­зення, бо тих, що є в «Спецкомунтрансі», для всіх сіл не вистачає.

– Поки напрацьовуємо комп­лексне вирішення питання, проблеми зі сміттям вирішуватиме­мо по мірі надходжень, локально і тими силами, що є в наявності, – коментує радник міського голови Дмитро Пульмановський. – Зі Смотрича, Колибаївки вже почали вивозити сміття. З Довжком проб­лем немає, там люди уклали договори зі «Спецкомунтрансом». У Смот­ричі ж чимало господарів сказали, що сміття в них мало, тому платити за вивезення не будуть. В інших селах вивчимо ситуацію, порадимося з мешканцями і знайдемо варіант, який влаштує більшість.

Варто розуміти, що в селах справді люди звикли чимало непотребу компостувати, папір іде на розпалювання грубок. Але все ж машину хоча б декілька разів на місяць треба туди направляти.