Субота, 27 Квітня 2024 р.
12 Лютого 2021

БУДЕ ДІАЛОГ – БУДЕ СПІВПРАЦЯ

4-та сесія міської ради, початок якої відбувся 9 лютого, напевне, буде прописана в історію міс­та. Супроводжувана мітингами, майже сотнею працівників правоохоронних органів, вона все-­таки відбулася. Адже основним питанням від початку каденції новообраного голови було призначення кадрів. Культовим стало історичне обрання секретаря міської ради. Попереднє подання щодо Ірини Шелепницької не отримало підтримки більшості депутатів, тому 9 лютого було запропоновано Аракела МЕЖЛУМ’ЯНА. Обирали впродовж цілого дня. На думку голови депутатської групи «Ми – кам’янчани» Василя КОБИЛЬНИКА, то було просте затягування часу.

Михайло Володимирович знав, що в нього немає більшості, але є наша думка і його власна позиція, як він каже. Тому в ухваленні багатьох рішень, і не лише кадрових, у нас постійно виникають конфліктні моменти. А обрання секретаря ще більше нагнітило ситуацію в сесійній залі, – зазначає Василь Володимирович.

Замість кандидатури Аракела Межлум’яна, яку не підтримали, було запропоновано кандидатуру Сергія САМСОНЮКА, яку озвучив його колега по депутатській групі «Слуга народу» Сергій ВЕДЕРНІКОВ. І саме за неї проголосував 21 депутат. Голосування відбулося без жодних порушень. І слід зазначити, що сам Сергій Самсонюк відмовився брати в ньому участь. Але привітань Сергій Іванович від чинної влади не отримав, як і пропозиції приєднатися до продовження роботи сесії в президії. Натомість Сергію Самсонюку було сказано, що міський голова має намір ветувати це рішення. Для цього в нього, згідно із законом, є 5 днів. Але, як зазначають правники, щоб ветувати, мають бути юридично обгрунтовані вагомі причини.
Така позиція міського голови наступного дня, коли ухвалювали інші кадрові рішення – обрання заступників, старост і виконкому, дала відповідний результат. Жодне рішення не було підтримано. Цю позицію голова депутатської групи «Ми – кам’янчани» Василь Кобильник прокоментував так:

Нам закидають, що ми блокуємо та паралізуємо роботу міської ради, що ми – маніпулятори, і нам байдужа життєдіяльність громади міста. Це абсолютна неправда. Ми просто хочемо бути почутими міською владою, хочемо, щоб рішення ухвалювалися не одноосібно, щоб міський голова зумів знайти компроміс і навчився вести з нами діалог. Ми тільки «за» кад­рові питання, але рішення має бути ухвалено конст­руктивно і об’єктивно, враховуючи позицію керівників усіх політичних фракцій. Лише тоді роботу міського голови та його команди можна буде називати успіш­ною. Але сьогодні ми цього не відчуваємо. Натомість це постійне порушення регламенту, конфлікти, один із яких ледве не спричинив бійку між депутатами 10 лютого. Дуже прикрий факт, зважаючи на те, що причиною стала відмова давати слово одному з депутатів. Наша група «Ми – кам’янчани» завжди і в усьому поводить себе демократично, не порушує регламенту і, відповідно, вимагає цього від міського голови. Буде діалог – буде співпраця.

Пресслужба ГО «Ми – кам’янчани».