Четвер, 18 Квітня 2024 р.
12 Лютого 2021

Віолета ЛАБАЗЮК: «ОБЛАСНА РАДА ВІДКРИТА ДЛЯ СПІВПРАЦІ Й ГОТОВА СПРИЯТИ У ВИРІШЕННІ ПРОБЛЕМНИХ ПИТАНЬ»

Цього тижня голова Хмельницької облради Віолета ЛАБАЗЮК із робочим візитом відвідала Кам’янеччину.

75 медичним працівникам міської лікарні, які виконують роботу в умовах підвищеної небезпеки інфікуватися COVID-19, Віолета Лабазюк разом із депутатом облради від політичної партії «За майбутнє» Андрієм КЛАНЦОЮ вручили страхові сертифікати, закуплені за сприяння благодійників. Таким чином, як наголосила голова облради, перший етап страхування медпрацівників завершився. Застраховано майже дві тисячі медиків області, які контактують із коронавірусними хворими. Підтримав ініціативу голови БФ «Ми поруч», придбавши страхові поліси на понад 700 тис. грн.

Начмед лікарні Тетяна Дідич знайомила голову з ремонтними роботами приймального відділення. Також Віолета Лабазюк проінспектувала ремонтні роботи у відділенні невідкладної допомоги, де планується встановити закуплений комп’ютерний томограф.
Також у рамках поїздки голова облради зустрілася з головою райради Михайлом Сімашкевичем, міським головою Михайлом Посітком, керівниками шести територіальних громад Кам’янеччини (Староушицької, Гуменецької, Жванецької, Китай­городської, Орининської, Слобідсько-Кульчієвецької).
Віолета Лабазюк запевнила, що облрада знає проблемні питання територіальних громад області та готова до співпраці з громадами щодо розвитку інфраструктури їхніх населених пунктів та підвищення якості життя для мешканців.
Також наголосила, що, ос­кіль­ки однією з найбільших проблем є забезпечення питною водою мешканців сільської місцевості, ініціювала розробку нової програми на найближчі 7 років.
Віолета Олександрівна акцентувала увагу голів на тому, що пріоритетними напрямками розвитку громад має бути створення сприятливих умов для залучення інвестицій. Максимальну увагу варто приділити виведенню з тіні малого та середнього підприємництва, аби за рахунок податків наповнювати бюджети. З цією ж метою доцільно розвивати туризм і викорис­товувати природні ресурси. Наголосила також на необхідності співпраці територіальних громад з Агенцією регіонального розвитку щодо написання грантових проєктів для залучення донорських коштів у громади.
Голови ОТГ порушили перед головою облради низку проб­лемних питань: необхідність будівництва, реконструкції та ремонту доріг, водопровідних мереж, закладів соціальної сфери.
Йшлося про подальше функціонування ФАПів, які через відсутність фінансування з Національної служби здоров’я України громади утримувати не в змозі. Відтак, зважаючи на недостатню кількість санітарного транспорту та віддаленість цент­рів ПМСД від сільських населених пунктів, голови громад виступили за збереження ФАПів у селах.
Під час спілкування голова анонсувала проведення економічного форуму з метою залучення інвесторів на Хмельниччину та круглого столу з фермерами.

– Наше завдання – відкриття мож­ливостей для територіальних громад. Обласна рада готова сприяти у вирішенні проблемних питань тергромад та відкрита до співпраці. Разом із тим, найліпшим мотивом для їх розвитку мають стати від­повідальність та ініціативність самих керівників на місцях, – заявила голова ради Віолета Лабазюк.

Наталія ВОЙТОВИЧ.