Четвер, 28 Березня 2024 р.
19 Лютого 2021

ІЗ ПОНЕДІЛКА ВСІ У «ЖОВТІЙ» ЗОНІ

Карантин в Україні продовжено до 30 квітня, але вже з понеділка, 24 лютого, по всій Україні діятиме адаптивний карантин із деякими пом’якшеннями і обмеженнями, характерними для «жовтої» зони.

Нагадаємо, що кожен рівень має власні правила для життя українців.
«Зелений» – той показник, якого слід досягнути для послаблення або скасування протиепідемічних заходів. Він може бути встановлений за умови, що рівень захворюваності на грип та ГРВІ на території не менш як 13 регіонів України не перевищуватиме 50% епідпорога, встановленого для відповідного регіону. Другий критерій – виявлення випадків інфікування COVID-19 (методом ПЛР та з визначення антигену) – менше як 5%.
«Жовтий» із понеділка є базовим для всієї країни і передбачає відповідні обмеження та протиепідемічні заходи, але з певними пом’якшеннями. Зокрема, дозволятиметься проведення масових заходів (культурних, спортивних тощо, якщо для однієї особи передбачатиметься 4 кв. метри площі, або з наповненістю залу на 50% місць. Працюватимуть до опівночі ресторани, кафе, бари та їдальні (раніше було до 23.00), готелі та санаторно-курортні заклади, крім закладів, що надають послуги з розміщення. Можна буде від­відувати заклади освіти групами понад
20 осіб, а також більшій кількості людей дозволено перебувати в басейнах, спортзалах і фітнес-­центрах.
«Помаранчевий», що встановлюється після «жовтого», свідчить про ускладнення епідситуації. Він не передбачає встановлення додаткових обмежень на державному рівні, але сигналізує про небезпеку наближення до «червоного».
Власне «червоний» передбачає введення жорстких карантинних обмежень. Під забороною діяльність закладів громадського харчування (крім адресної доставки та обслуговування на винос); ТРЦ та інших розважальних закладів (кінотеатрів, театрів тощо); не працюватимуть заклади освіти (крім дитсадків і початкових класів у школах); на замку опиняться непродовольчі ринки та магазини, спортзали, басейни, фітнес-центри.

Вл. інф.