П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
19 Лютого 2021

І ЗНОВУ ЗИМА, І ЗНОВУ СЛИЗЬКО

Сніг, мороз, ожеледиця – погода робить усе можливе, аби вулиці міста ставали все слизькішими.

Хоча комунальники вулиці ніби розчищають, посипають, однак кам’янчанам рівновагу втримати таки важко. За тиждень, із 8 до 14 лютого, в Кам’янці травмувалися 197 осіб, 42 з яких – діти. Щоправда, не всі випадки пов’язані з вулицею. За даними травмопункту міської лікарні, зроблено 8 попередньо хірургічних операцій, накладено 41 гіпс, 3 особи постраждали внаслідок криміналу, 1 – у ДТП.
І цей тиждень полегшення не приніс. Як повідомили в управлінні надзвичайних ситуацій міськради, з 15 до 17 лютого всього травмувалися 90 кам’янчан, 13 із яких – діти, накладено 21 гіпс. У травмопункті уточнили, що за чотири дні вуличних травм зареєстрували 58.
Аби жертв ожеледиці було менше, за благоустроєм у місті стежать працівники КП «Муніципальна інспекція». За словами його директора Станіслава СТОЦЬКОГО, за минулий тиждень за неналежно очищену і непосипану прилеглу територію, нагромадження снігу на дахах і утворення бурульок суб’єктам господарювання (аптеки, магазини тощо), керівникам ОСББ і управлінських компаній надано 136 приписів, і вже 80 – за три дні цього тижня. А також складено вже чотири протоколи на порушників, котрі про­ігнорували наданий інспекцією припис і не усунули ожеледицю під ногами. Тепер їм світить штраф щонайменше 850 грн.