П'ятница, 29 Березня 2024 р.
19 Лютого 2021

ДІЛИЛИСЯ ДОСВІДОМ І ПРОБЛЕМАМИ

Тісною співпрацею та взаєморозумінням відзначилися громади району цього тижня. Бо розуміють, що у важкі часи таки треба знаходити компроміси.

ПРОБЛЕМА АМБУЛАТОРІЙ – ФІНАНСУВАННЯ

Голова Кам’янець-Подільської райради Михайло СІМАШКЕВИЧ повідомив, що 17 лютого на базі Гуменецької територіальної громади відбулося спільне засідання з головами тергромад району. Єдине питання порядку денного – приєднання амбулаторій сімейної медицини до територіальної громади.

– У чому проблема? У фінансуванні. Наразі спільно вирішуємо це питання. Дякую Слобідсько-Кульчієвецькому, Орининському, Жванецькому, Китайгородському, Старо­ушицькому, Гуменецькому головам за єдину позицію, конструктивний діалог та небайдужість, – написав голова ради на своїй сторінці у фейсбуку.

ЗМІЦНЮЮТЬ КАДРИ

16 лютого під головуванням Івана РОМАНЧУКА відбулася шоста сесія Орининської сільради. В засіданні взяли участь голова Кам’янець-Подільської РДА Анатолій БЕРНАШЕВСЬКИЙ, депутат райради Сергій Богачик, старости, керівники структурних підрозділів виконавчого апарату сільської ради.
Насамперед було ухвалено важливі для громади кадрові рішення – затверджено на посаді першого заступника Дмитра ДОВГАНЮКА, який тривалий час пропрацював заступником голови Колибаївської громади і дуже гарно там себе зарекомендував. Шустовецький старостинський округ відтепер очолює Михайло Гасюк, а Приворотський – Віталій Коробчук. Усі депутатські фракції підтримали внесені головою кандидатури, що свідчить про консолідацію депутатського корпусу з метою плідної роботи на розвиток громади.
Також одноголосно було прийнято низку програм, що передбачають фінансування на вуличне освітлення, благо­устрій, ремонт та утримання доріг, со­ціально-економічний розвиток, соціальний захист. Крім того, депутати підтримали програми, з якими до сесії звернулися поліція, Центральна районна лікарня, Державна служба з надзвичайних ситуацій, районний Центр зайнятості.
Заступника голови обрали і в Гуменецькій громаді. Ним став Віталій СВІДЕР, депутат сільської ради, голова бюджетної комісії.

ДО ДУНАЇВЦІВ ПО ДОСВІД

Дунаєвецька міська територіальна громада 16 лютого приймала делегацію Солобковецької сільської громади. Метою візиту було ознайомлення із системою надання освітніх послуг у громаді, впровадження системи ХАССП у закладах освіти (на прикладі Дунаєвецької ЗОШ №4 та ЗДО №1 «Ромашка»), створення системи психолого-педагогічних послуг для дітей з особливими освітніми потребами (робота Інклюзивно-ресурсного центру) та забезпечення професійного розвитку педагогічних кадрів (робота Центру професійного розвитку педагогічних працівників). Під час зустрічі обговорено можливість співпраці Солобковецької громади з Інклюзивно-ресурсним центром та Центром професійного розвитку педагогічних працівників.

За матеріалами пресслужб громад.