П'ятница, 29 Березня 2024 р.
26 Лютого 2021

УЧНІ 15-ої ЗРОБИЛИ ЖИТТЯ КОЛЬОРОВИМ

Здавна людина використовує колір і насолоджується грою фарб. Крім того, колір має вплив на організм в психофізіологічному відношенні.

Людська праця повинна бути прекрасною і досконалою, а отже, і середовище, у якій людина живе, працює і відпочиває, повинно бути естетично досконалим, сприяти покращенню внутрішнього світу, спонукати до різноманітних активностей, творчих, наукових відкриттів.
Саме з цією метою учні, батьки, педагоги ЗОШ №15 цілий навчальний тиждень зробили кольоровим, а надихнув їх на це вже відомий нам проєкт «Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів» – унікальна програма, що має на меті сприяти розвитку здорового харчування, фізичних активностей та свідомого ставлення до власного здоров’я українських дітей.
З 15 по 19 лютого в школі оголосили про челендж «Ментальне здоров’я». Всі учні та педагоги впродовж тижня дотримувалися кольорового дрес-коду: понеділок – жовтого кольору, вівторок – синього, середа – фіолетового, четвер – зеленого, п’ятниця – червоного. Упродовж кожного дня педагоги знайомили учнів та дізнавалися самі про властивості певного кольору, застосовували кольоротерапію в роботі та навчанні, а завершенням кольорового дня був певний творчий продукт, який виготовляв кожний клас. Ось тут фантазія усіх працювала на славу: діти вдома готували страви жовтого, зеленого, фіолетового кольорів, ліпили з пластиліну, вив’язували гачком овочі та фрукти, танцювали кольорові танці, випікали синє імбирне печиво, ліпили сніговиків, а, найголовніше, об’єднувалися заради позитиву, здоров’я та нових знань.
Кольоровий тиждень завершився виставкою робіт, створених класними колективами. Але педагоги на цьому не зупинилися: в останній день тижня, після уроків влаштували собі кольоротерапію і розмалювали шкільні панелі коридору третього поверху яскравими тематичними малюнками, а дерева в шкільному саду одягнули в гарні, яскраві теплі сведрики. Ось так позитивно впливають на нас кольори.
П’ятнадцята закликає: «Приєднуйтесь до нас! Одягніть своє життя в кольори веселки! Підтримайте нас своїми вподобайками на сторінці
ЗОШ №15 у Facebook!