П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
4 Березня 2021

НЕ ВЛАШТОВУЄ ПЛАТІЖКА ЗА ГАЗ ПОПЕРЕДНЬОГО МІСЯЦЯ? «ЕРУ ЛЮДЯМ» РОЗПОВІДАЄ, ЯК ЗМІНИТИ ПОСТАЧАЛЬНИКА

Наприкінці літа в Україні почав роботу вільний ринок природного газу, і побутові споживачі мають змогу вільно обирати, хто саме буде продавати їм блакитне паливо. Компанія «ЕРУ Людям», яка входить до «ЕРУ Груп» – американсько-української групи компаній – одного з найбільших постачальників та імпортерів газу в Україні, працює як постачальник газу населенню на Хмельниччині, є лідером в енергетичному секторі України, не тільки пропонує вигідну ціну, але й гарантує найкращий сервіс. Саме тому директор «ЕРУ Людям» Анд­рій ДОРОХОВ розповів нам, як саме змінити постачальника газу. Це справді дуже просто!

– Що саме змінилося, та як це дозволить людям зменшити свої рахунки?

– Ключове – у споживача газу є вибір, хто саме буде постачати газ у його оселю. Раніше така можливість була лише у промислових покупців та організацій. Тепер так само, як ви на ринку обираєте найкращий товар, можете обирати най­кращу ціну на газ. Це стосується меш­канців і приватних, і багатоквартирних будинків. Звісно, найбільше газу, особливо взимку, витрачають приватні домовласники, тому це дуже актуально саме для них.

– Як саме обрати постачальника?

– Потрібно зробити всього де­кіль­ка простих кроків. Перший – оберіть нового постачальника. Ви завжди можете дізнатися всю інформацію про пропозиції на сайті компанії, яка працює у вашому міс­ті або селищі, чи подзвонити. На сайті «ЕРУ Людям»:
https://erupeople.com.ua/
є вся необхідна інформація, в контакт-центрі на безкоштовній лінії 0-800-300-158 вам допоможуть наші кваліфіковані фахівці.
Крок другий – потрібно запов­нити заяву на приєднання та на­дати необхідні документи. Заяву можна знайти безпосередньо на сайті нашої компанії, її треба ска­чати й підписати. Також додати дані об’єкта газопостачання – ЕІС-код (енергетична ідентифікація суб’єкта), це унікальна серія «газового паспорта» вашої оселі, наприклад, 56ХМ………. ЕІС, код можна знайти на рахунках за газ, або на сайті 104.ua, або у вашого попереднього постачальника.

Ось пакет документів, які вам потрібні:

– підписана заява на приєднання з ЕІС-кодом;
– копія паспорта та ідентифікацій­ного коду;
– копія документів на право влас­ності (договір може укладати лише власник оселі);
– контактні дані (мобільний телефон, електронна адреса).
Усі ці кроки ви зможете зробити разом із працівником нашого контакт-центру, який покроково пояснить, що саме потрібно зробити. Документи можна сфотографувати та відіслати на поштову адресу GAS@ERU.COM.UA
Це все, тепер дочекайтеся підтвердження про перехід, ми спо­вістимо вас про підключення, з якого числа будемо постачати вам газ. Перехід відбуватиметься автоматично, газ під час переходу не відключатимуть.
– Скільки часу займе цей процес та що зміниться?
– Цей процес займе лише декілька днів – від подання документів до підтвердження від «ЕРУ Людям». Важливо, що перехід також автоматично фіксується в системі, подача газу від вашого поперед­нього постачальника припинить­-ся, вам не треба його додатково про це сповіщати.

Часто запитують: «Буде інший якийсь газопровід чи ні?». Постачання газу від нової компанії буде здійснюватися по газопроводу, що вже є у вашій оселі, ніхто не прокладатиме нових труб. Змінити компанію, яка транспортує газ до вашої оселі (облгаз), ви не можете, адже це – природна державна монополія. Саме від неї вам надходить другий рахунок, за доставку газу.
Трубами облгазів користуються всі постачальники газу. Як приклад: ми ж не будуємо нову залізничну колію поряд із державною, ми просто пропонуємо нові потяги, у цьому випадку – нові, привабливіші ціни на газ.

– Які ціни будуть, та як про них дізнатися? Чи працюєте ви з піль­говиками?

– Так, звичайно, ми працюємо з пільговими категоріями. На нашому сайті завжди є актуальна інформація про ціну, умови надання послуг, усі необхідні документи. Ми можемо забезпечити найкращу пропозицію, тому що є лідерами ринку із закупівлі та продажу газу, працюємо як в Україні, так і Європі. Газ повинен буди доступним для всіх! Наша компанія завжди була постачальником газу за найдоступнішими цінами для споживачів. Саме тому ми з розумінням поставилися до ініціативи уряду щодо тимчасового регулювання ціни. ЕРУ здійснює постачання газу в березні за вартістю 6,75, тобто нижчою від ціни, встановленої урядом. Наша компанія має намір і надалі надавати найкращі умови та ціни споживачам.
Важливо, що «ЕРУ Груп» – американсько-українська група компаній, що спеціалізується на реалізації проєктів в українській енергетичній галузі та має страхування від політичних ризиків, щоб забезпечити надійність для наших клієнтів. Про нас можна дізнатися на сайтах https://erupeople.com.ua/,

https://eru.com.ua/ та за безкоштовним номером: 0-800-300-158.

Сергій Олійник.