Субота, 20 Квітня 2024 р.
12 Березня 2021

СТАНЬ ЧАСТИНОЮ СТВОРЕННЯ БАКОТИ!

«Андрій Зоїн та Сергій Толстіхін написали проєкт «Бакота – мистецький простір». Для його успішної реалізації необхідна ваша підтримка. На сьогодні зібрано понад 12 тис. грн із 100 тис. необхідних. Долучайтеся до проєкту!» – закликає сайт Старо­ушицької ТГ. Зайшовши за посиланням, дізнаємося, що на Бакоті організовують потужний осередок відпочинку.

Займається цим ГО «Територія» та організатори фестивалю «Respublica». Команда складається з людей, які поєднані любов’ю до мистецт­ва, подорожей та Бакоти, серед них – представники ГО «Плай», волонтери БУР, туристичні гіди – всі ті, хто шукає натхнення на теренах Бакоти.
«Наш проєкт – це туристичний мистецький простір-хостел на Бакоті, в с.Гораївка, це ревіталізація недіючої школи на Бакоті та трансформація її в місце, яке стане осередком для митців, шукачів тиші та відпочинку від мегаполіса, для туристів, які завітають на Бакоту», – йдеться в повідомленні спільноти.
Організатори вже отримали підтримку локальної спільноти та влади, яка настільки зацікавлена проєктом, що готова в рамках співпраці на­дати приміщення недіючої школи. Приміщення багатофункціональне: має електрику, воду та багато кімнат, які можна обладнати під кімнати для майстер-класів та освітніх проєктів, кімнати для сну, туалети, душові та кухню.
Долучитися до проєкту мож­на за посиланням (biggggidea.com/project/bakota-mistetskij-prostir/).