П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
12 Березня 2021

КОВІД КОВІДОМ, КАНІКУЛИ – КАНІКУЛАМИ

Уже сьогодні, 12 березня, через два тижні від старту вакцинації, в місто нарешті має надійти перша партія вакцини вироб­ництва Oxford/AstraZeneca від COVID-19. Як повідомив начальник міськуправління охорони здоров’я Юрій ПЛИВАНЮК, місто отримає 800 доз, якими вже з 15 березня буде безкоштовно щеп­лено 400 осіб, котрі підпадають під І етап вакцинації.

Хмельниччина, яка вже тиждень перебуває в «помаранчевій» зоні, може потрапити до «червоної». Зростання хворих є і в нашому міс­ті: за станом на 11 березня, маємо 242 активних хворих, на стаціонарному лікуванні 64 пацієнти. Підтвердженого «британського» штаму коронавірусу, на щастя, поки немає.
Насторожує ситуація, що склалася в освіті.

– Із 10 березня НВК №14 переведено на дистанційне навчання, – коментує начальник міськуправління освіти і науки Сергій МЕЛЬНИК. – Зробили це, аби перервати ланцю­-жок поширення ковіду. Якщо 5 березня ковід діагностували у двох працівників, то вже цього тижня додалося ще 6. Пе­реважно похворіли педагоги і техпрацівники. Загалом ще 12 класів із різних міських шкіл перебувають на дистанційному навчанні, також поки не працюють дві групи в садочках ЗДО №№7 та 9, де захворіли вихователі.
Щодо весняних канікул, то вони очікуються за розкладом – із 22 до 28 березня. Якщо епідситуація погіршиться і в інших закладах освіти, вони теж можуть перейти на дистанційне. Щоденно моніторимо рівень захворюваності, який на сьогодні відповідає сезонності.

У міськуправлінні охорони здоров’я уточнили, що в НВК №14 на ковід захворіли 4 працівники харчоблоку, один класний керівник та двоє учнів.
Щодо захворюваності на ГРВІ, то на 11 березня в місті нездужають 919 учнів (9,4%).