Четвер, 18 Квітня 2024 р.
19 Березня 2021

МОЛИЛИСЯ ЗА МІСТО ТА ДОБРОВОЛЬЦІВ

14 березня, у День українського добровольця, на майдані Відродження, перед міською радою, вперше в історії відбувся міжконфесійний молебень священнослужителів різних християнських конфесій у намірах Божого благословення для Української армії, добровольчих батальйонів та для міста, аби Бог дарував нам справжній мир, закінчення епідемії та процвітання для нашої країни і громади.

Окремо було зачитано молитву покаяння за злочини радянської влади, адже сто років тому, згідно із Ризьким мирним договором від 18 березня 1921 р., в Кам’янці-Подільському офіційно була утверджена більшовицька влада. Міський голова Михайло ПОСІТКО подякував присутньому духовенству за спільну молитву та пам’ять про українських доб­ровольців, які свідомо пішли на фронт, а чимало з них, зокрема і з Кам’янеччини, віддали життя за Україну.
Молитва і слово священнослужителів та представників ПЦУ, Римо-католицької та Євангельських церков супроводжувалися християнськими піснями у виконанні подружжя Мартиновичів. На завершення голова Духовної ради єпископ ЄХБ Микола КАСП­РОВ закликав до постійної молитви за місто і владу, адже це приємно та вгодно Богу, спільно з усіма пасторами і священниками здійснив молитву благословення над містом та громадою, щоб Господь дав нам «тихе й безтурботне життя, у всякому благочесті та чистоті».

Олександр БУЧКОВСЬКИЙ, секретар Духовної ради.