Четвер, 25 Квітня 2024 р.
19 Березня 2021

ДЛЯ ОСІБ ПІЛЬГОВОЇ КАТЕГОРІЇ НАСЕЛЕННЯ!

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 17 квітня 2019 р. №373 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі», паралельно функціонуватимуть дві системи надання пільг у грошовій формі, а саме: готівкова та безготівкова.

У разі написання заяви для отримання пільги в грошовій готівковій формі, пільговик повинен у подальшому самостійно сплачувати отримані на картковий рахунок кошти за спожиті житлово-комуналь­ні послуги.
Відповідно до вимог Постанови, управителі, об’єднання, виконавці комунальних послуг надають до 1 жовт­ня та 1 травня департаменту соціального захисту населення інформацію про суму простроченої понад три місяці (на дату надання такої інформації) заборгованості з оплати послуг (внесків/платежів), строк позовної давності якої не минув, щодо піль­говиків, які отримують пільгу в готівковій формі.
У разі отримання інфор­мації про наявність такої заборгованості, загальна сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340,00 грн), у пільговиків, які отримують пільгу в готівковій формі, виплата пільги з наступного опалювального (неопалювального) сезону здійснюється в грошовій безготівковій формі.
У зв’язку з цим, нагадуємо громадянам, які отримують пільгу в готівковій формі, про недопущення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг.

Тетяна ЛЮБІНЕЦЬКА, в.о. директора департаменту соціального захисту населення.