П'ятница, 29 Березня 2024 р.
19 Березня 2021

ОСОБЛИВОСТІ КАМ’ЯНЕЦЬКОГО ЦУГЦВАНГУ

Учора, 18 березня, розпочала роботу сьома сесія міськради. Вже традиційно вона не принесла міському голові нових заступників, селам – старост, міськраді – нового складу виконкому. Хоча кадрові питання були внесені до порядку денного.

Політична битва за крісла досі підживлюється прагненням кожної сторони протистояння досягнути виключно своєї мети. «Ми – кам’янчани» хочуть бачити в кріслі секретаря Сергія САМСОНЮКА і не бачити жодної кандидатури від Михайла ПОСІТКА на посаді його ж заступників. А Михайло Посітко і його при­хильники не хочуть бачити на посаді секретаря відвертого опонента, але й для схвалення своїх кандидатур необхідної кількості голосів не мають.
Черговим тактичним ходом мера стало оприлюднення проєктів рішень, зокрема щодо кандидатур заступників, без прізвищ, а просто із прочерками. Можливо, не хотів, щоб опоненти встигли накопати компромату. Але не допомогло.
Політичні супротивники не тільки не проголосували за розгляд питань, але й згодом зробили наступ на попередні кадрові рішення мера без проведення конкурсів. Зокрема, Сергій Самсонюк під­дав сумніву законність створення відділу інформаційної діяльності, взаємодії з органами влади та інс­титутами громадянського суспільства, а також призначення радників міського голови на різні посади у виконкомі.
Кому подобається спостерігати за політичними протистояннями в місцевому парламенті, може ді­знатися більше з трансляцій сесії на сайті міської ради. Із запису також можна припустити, кого з чиновників підозрюють у вимаганні хабаря в розмірі 5000 доларів.
Несправедливим було б не зазначити, що першу частину дня депутати плідно попрацювали. Вони відгукнулися на прохання мешканців будинку на вул.Героїв Небесної Сотні, 12 допомогти розібратися у ситуації в їхньому ОСББ, було заслухано звіти про роботу відділу контролю за дотриманням законодавства про працю та КП «Муніципальна інспекція».
Також було ухвалено низку міських програм у медичній, освітній та культурній сферах.
У перший день засідання порядок денний сесії вичерпаний не був. Продовження – сьогодні, о 10.00.