Субота, 20 Квітня 2024 р.
29 Березня 2021

ВІЙНА ЗАБИРАЄ НАЙКРАЩИХ…

Сьогодні Кам’янеччина попрощалася зі своїм Героєм – підполковником Сергієм КОВАЛЕМ. Провести в останню путь 43-річного офіцера до клубу військової частини прийшли колеги, друзі, небайдужі кам’янчани. Більшість і досі не можуть оговтатися від важкої втрати і повірити, що Сергія уже немає. Без батька залишилися 17-річний син і 4-річна донечка.

Сергій родом із с.Рихта. Брав участь у миротворчих операціях, неодноразово виконував завдання на сході України, за що отримав чимало відзнак і нагород. Усе життя присвятив Збройним силам України. Був командиром загону пошуку та знешкодження саморобних вибухових пристроїв Об’єднаного навчально-тренувального центру Сил підтримки ЗСУ. Загинув 26 березня внаслідок обстрілу в районі селища Шуми на Донбасі разом з ще трьома військовими.
Поховали Героя на Алеї слави міського кладовища. Міський голова Михайло Посітко закликав містян на знак скорботи утриматися сьогодні від розважальних заходів й приспустити державний прапор на адмінбудівлях комунальної форми власності.


НАШИМ ЗАХИСНИКАМ ПОТРІБНА ДОПОМОГА

Ще два наших земляки, військовослужбовці Об’єднаного навчально-тренувального центру Сил підтримки ЗСУ отримали поранення злощасного дня 26 березня – це Сергій БРУСКА та Богдан ГИЩУК. Сергій отримав важкі поранення і у п’ятницю йому терміново провели операцію. До слова, старший сапер Сергій Бруска, 1982 р.н., від початку російсько-української війни виборює мир на сході країни. Ще 2014 р. воював на Савур-Могилі, дивом поранений вийшов з Іловайського котла. Цього разу бойова травма досить важка, наш земляк потребує моральної і матеріальної підтримки. Кожна гривня – цінна і допоможе пришвидшити одужання і повернення захисника додому, де на нього з нетерпінням чекають дружина і двоє діток.

Картка ПриватБанку 4731219122682036, Сергій Бруска.