П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
2 Квітня 2021

У КВІТНІ ЦІНА НА ГАЗ НЕ ЗМІНИТЬСЯ

31 березня збіг термін, протягом якого держава штучно обмежувала вартість газу для населення на рівні 6,99 грн. Тому вже з 1 квітня газові компанії можуть пропонувати споживачам свою вартість блакитного палива.

У пресслужбі ТОВ «Хмельницькгаз Збут» повідомили, що в квітні не змінять ціни на природний газ для населення – вартість залишиться на рівні 6,99 грн за кубометр, що дорівнює 0,6605 грн/кВт*год.

«Для всіх учасників ринку природного газу важливо стабільно закінчити поточний опалювальний сезон. Однією із запорук стабільного газопостачання є вчасний розрахунок за спожитий газ. Тому в компанії закликають сплачувати за газ вчасно, – щомісяця до 25 числа.
На жаль, ситуація на європейських енергетичних біржах залишається нестабільною, адже після нетривалого зниження ціна блакит­ного палива знову почала зростати. Аналіти­ки прогнозують, що очікуване літнє зниження вартості енергоресурсу може взагалі не відбутися.
Саме тому, аби застрахувати своїх клієнтів від цінових коливань, ТОВ «Хмельницькгаз Збут» готує для них особливий продукт – річний контракт на газ за фіксованою ціною. Його запровадження очікується вже з 1 травня нинішнього року», – йдеться у повідомленні пресслужби.

Вл. інф.