П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
2 Квітня 2021

ЧИСТОТА ЗАЛЕЖИТЬ ВІД НАС

Цього тижня адмінкомісія при міській раді розглянула 13 справ на основі протоколів, складених працівниками Нацполіції та муніципальної інспекції. Частина справ стосувалася порушення правил торгівлі, частина – правил благоустрою. І, як свідчать пояснення мешканців, інколи за цим стоїть не лише недобросовісність, але й незнання про відповідальність.

Принаймні так пояснила кам’янчанка торгівлю квітами без документів. Уперше вийшла на ринок із тюльпанами, не знаючи, що для цього необхідно заплатити за місце та мати довідку, яка підтверджує, що квіти вирощені вдома. Все обійшлося протоколом та усним попередженням.
Не знав, що порушує, і кам’янчанин, котрий розмістив свої будматеріали на прибудинковій території. Як пояснюють у муніципальній інспекції, навіть для тимчасового залишення, скажімо, піску чи щебеню на територіях житлової забудови необхідно отримати відповідний дозвіл (штраф за порушення – від 340 до 1360 грн).
Часто ми спостерігаємо в наших дворах припарковані авто. Адмінкомісія розгля­нула протокол стосовно одного з таких водіїв, що припаркувався на зеленій зоні, прямісінько біля дитячого майданчика. Пояснив свій вчинок тим, що «так паркуються всі». В результаті він сплатить 340 грн штра­фу. І це – мінімальна сума.
Ще декілька зафіксованих порушень стосуються здійснення підприємцями торгівлі без куточка споживача та без цінників (штрафні санкції – від 17 до 170 грн), самовільного облаштування обмежувачів руху (для мешканців штраф становить від 340 до 1360 грн, для юридичних осіб – від 850 до 1700 грн).
Максимальний розмір штрафу отримав мешканець с.Довжок, який неподалік від свого будинку викинув мішки зі сміттям.
У той час, коли вся громада долучається до весняної толоки, чоловік створив стихійне сміттєзвалище, пояснюючи це тим, що не має транспорту, аби вивезти непотріб, а на засідання комісії не з’явився. За таке порушення йому доведеться заплатити 1360 грн. Хочеться, щоб усі розуміли, що чистота наших осель, нашої громади залежить від нас.
Також, за дорученням міського голови Михайла ПОСІТКА, муніципальна інспекція проводить перевірку дотримання суб’єктами господарювання (магазинами, кав’ярнями) вимог закону про благоустрій населених пунктів і правил благоустрою міста. А саме: наявність сміттєвих урн перед входом у приміщення (розділ 4, пункт 4.4, підпункт 4.4.8: «підприємства, установи, організації та ФОПи зобов’язані здійснювати благоустрій та утримання по периметру території, прилеглої до об’єкта або землекористування, не менше як 5 м, із влаштуванням благоустрою в сучасному стилі, що не суперечить архітектурі будівель, споруд із використанням сучасних будівельних та оздоблювальних матеріалів (сухопресована плитка, декоративні засоби освітлення території, урни тощо)…».

Пресслужба міської ради.