Четвер, 28 Березня 2024 р.
12 Квітня 2021

ВИМАГАЛИ ДОЗВОЛИТИ РОБОТУ НЕПРОДОВОЛЬЧИХ РИНКІВ

Ранок понеділка почався з мітингу під стінами міської ради. Декілька десятків кам’янчан вимагали відновити повноцінну роботу місцевих ринків. Мовляв, торгівля відбувається на свіжому повітрі, реалізатори дотримуються санітарних норм і мусять виходити на роботу, бо пропадає можливість продати сезонний товар, не буде грошей з нього, не матимуть за що придбати новий, а жити за щось треба і до того ж оренду й податки ніхто, за їхніми словами, не скасовував.

Першими до людей вийшли представники депкорпусу Василь КОБИЛЬНИК і Сергій САМСОНЮК, які запевнили, що завжди за співпрацю і готові максимально докластися, аби допомогти ФОПам.
Люди ж просили одного: дати можливість працювати. У приклад ставили інші міста, де працюють ринки змішаного типу. Зокрема, йшлося про місто Ходорів Львівської області, ставили в приклад і Хмельницький.

– Чому область нам забороняє, а в Хмельницькому ринки всі відкриті? – кричали люди з натовпу.

До підприємців вийшли міський голова Михайло ПОСТІКО та народний України Ігор МАРЧУК. Вони перш за все поцікавилися, як саме бачать вирішення цієї проблеми активісти. Ігор Петрович запитав, чи отримали ці підприємці по 8 тисяч компенсації від держави. Але окремі мітингарі запевнили, що ці гроші не покриють збитків. Їхнє бачення єдине: ринки треба відкривати, адже у супермаркетах ходить в рази більше людей і там, на їхню думку, заразитися легше, ніж на свіжому повітрі.

– Прекрасно розумію вашу ситуацію, але є межі компетенції міської влади, – звернувся до підприємців міський голова Михайло Посітко. – Є високий рівень захворюваності, є рішення обласної і міської комісій ТЕБ і надзвичайних ситуацій. – Все ж у всіх була спільна позиція максимально піти на поступки підприємцям, ми дали доступ до продукції і можливість працювати на виніс. Хоча розумію, що в корні це не вирішить вашу проблему.

Все ж людям пообіцяли на рівні області шукати можливі механізми відновлення роботи речових ринків.