П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
23 Квітня 2021

ТАКИЙ РЕМОНТ, ЩО КРАЩЕ ВЖЕ БЕЗ НЬОГО

Зі Слобідки-Рихтівської до Кізі-Кудринецької такий ремонт дороги зробили, що без нього було краще.

– Зі Слобідки-Рихтівської до Кізі-Кудринецької такий ремонт дороги зробили, що без нього було краще. Настільки крупний щебінь вгатили, що їдеш машиною, а трясе ще гірше, ніж було по ямах, каміння розлітається навкруги. Зі Слобідки на Вільне взагалі ями через одну засипали, і цікаво, що більші позалишали, – зателефонувавши до редакції, не стримував слів обурення мешканець Кізі-Кудринецької Олександр. – Як у 80-х роках зробили цю дорогу, так її практично ніхто не ремонтував. І скажу, що вона ще б стояла, якби ті величезні трактори не курсували селом. Але як на трактори ніхто не звертає уваги, так і не контролюють, куди діваються державні гроші. Кошти беруть, а хто ж має відчитуватися за такий неякісний ремонт? І така ситуація не лише в нашій громаді, за Довжком теж не краще.

Про неякісний ремонт добре знають у Жванецькій ТГ, куди входять села колишньої Слобідсько-Рихтівської сільради. Там демонструють стоси звернень депутатів Жванецької сільради до всіх можливих інстанцій із переліком найпроблемніших доріг громади. Серед останніх – звернення від 18 лютого 2021 р., де чітко вказано, що термінового ремонту потребують 4 автодороги обласного значення: Завалля – Гринчук, Гаврилівці – Сокіл, Рихта – Завалля, Довжок – Кудринці. А також 9 автодоріг районного значення, які перебувають у жахливому стані. Серед них і згадані: Мілівці – Завалля, Слобідка-Рихтівська – Кізя-Кудринецька, Довжок – Слобідка-Рихтівська тощо.
Депутати в листі акцентують увагу на тому, що на деяких частково, але неякісно зроблено ямковий ремонт. Вони сподівалися, що виконавці робіт дослухаються, і ремонт буде кращим, але не так сталося, як гадалося. За місяць сільська рада отримала відповідь від ДП «Хмельницька обласна служба місцевих автодоріг», що 6 із 9 зазначених доріг будуть включені до плану робіт філії «Кам’янець-Подільська ДЕД» ДП «Хмель­ницький облавтодор» для проведення ремонту біло-щебеневого покриття. І от вони взялися до роботи, а скарги посипалися… Надходили вони з тих країв, коли сніг ще не зійшов, а грейдерували дорогу до Цвіклівців, днями під час дощу ту ж Цвікловецьку дорогу латали.
Люди у своїх скаргах розуміють, що на таких побитих шляхах ямковий ремонт чи грейдерування – це не вихід, бо надовго тих ремонтів не вистачить, все ж благають, щоб хоча б ці роботи виконували якісніше…